Смяна гумички на клапаните

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
COOLER
Автомобил:
Двигател:

Смяна гумички на клапаните

Мнениеот COOLER » Вто 06 ное 2007 21:50

Здравейте,
Знаете ли сайт където е показано със снимки как се сменят гумичките на клапаните? Става въпрос за двигател ААМ.

Bobby_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobby_ » Вто 06 ное 2007 22:16

Ако можеш да си смениш ангренажния ремък сам значи и гумичките няма да са ти проблем. Има есна поредност на петите кято трябва да спазиш и да внимаваш да не ти изпадне някой клапан в мотора......
Най-добре е да се свали главата и да се почистят клапаните от нагара върху тях и ......

Потребителски аватар
COOLER
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот COOLER » Чет 08 ное 2007 8:17

Къде мога да прочета за тази поредност? Ангренажния ремък ще го сменя, но центровка сигурно няма да мога да направя . :oops: Най-лесно е в сервиз, ама искам да се науча как става :lol:

Bobby_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobby_ » Чет 08 ное 2007 9:08

по добре се научи как се прави правилната смяна на гумичките!!!!!
ГЛАВАТА (на двигателя) ДОЛУ.......челен шлайф (контролно 0,1-0,2мм)..... смяна на водачи (ако има нужда)........ почистване и напасване на клапани!!!!!..... чак тогава смяна на гумичките..... почистване на повдигачи..... перфектно миене на главата....... и събиране отново на мотора!!!!!

Аз лично не бих те научил на мързелива смяна....... тя води до некачествен ремонт!!!!

По-скъпия вариант е но.... Аз така бих го направил и ..... така и работя :)

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 08 ное 2007 10:11

Bobby_ написа:по добре се научи как се прави правилната смяна на гумичките!!!!!
ГЛАВАТА (на двигателя) ДОЛУ.......челен шлайф (контролно 0,1-0,2мм)..... смяна на водачи (ако има нужда)........ почистване и напасване на клапани!!!!!..... чак тогава смяна на гумичките..... почистване на повдигачи..... перфектно миене на главата....... и събиране отново на мотора!!!!!

Аз лично не бих те научил на мързелива смяна....... тя води до некачествен ремонт!!!!

По-скъпия вариант е но.... Аз така бих го направил и ..... така и работя :)

По-добро е ,но съвсем не е задължително ако няма нужда от смяна на водачи......може да се пробва по "мързеливия" начин и ако няма достатъчен ефект тогава да се свали главата...не за друго,ами защото твърде много "майстори" са из нашенско и така ще ти изшлайфат и главата и портфейла,че хиляди пъти ще съжаляваш......логично е всеки майстор да ти препоръча по-скъпия вариант...все пак ще ти вземе повече парици.....а я се замисли как ще познаеш дали ти е правил всичко на главата за което ти е отръскал джоба????Няколко мои познати вече пищят от подобна"смяна на гумичките".Аз(е.... заедно с един приятел-аз само помагах) ги смених по "мързеливия" начин и нямам проблем.....вече година и половина..

Bobby_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobby_ » Пет 09 ное 2007 0:26

Аз не съм казавал че няма да се получи!!!!! става и без да се сваля главата но е наполовина свършена работа.....

Аз всички глави по които работя ги нося на Джуди (в жк. Хладилника)
бави ме с ремонта но си върши работата перфектно!!!!

На този монтьор който свали глава и не я шлайфа или поне провери дали излиза от допуските трябва да премине на урок за температурни разширения и деформации на метала

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 09 ное 2007 0:46

Прав е колегата joker ,че ако няма проблем с водачите за предпочитане е само да смениш гумичиките.Първо че ремонта е доста евтин и второ ,че като свалиш глават не се знае на кой я даваш и накрая освен пари,време и нерви можеш да си получиш колата в по-лошо състояние.Иначе добрия ремонт е тва дето го пише boby.

Последна промяна от Rabbit_TDI на Пет 09 ное 2007 1:20, променено общо 1 път.

Bobby_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobby_ » Пет 09 ное 2007 1:19

Rabbit_TDI написа:Прав е колегата joker ,че ако няма проблем с повдигачите за предпочитане е само да смениш гумичиките.Първо че ремонта е доста евтин и второ ,че като свалиш глават не се знае на кой я даваш и накрая освен пари,време и нерви можеш да си получиш колата в по-лошо състояние.Иначе добрия ремонт е тва дето го пише boby.

сигурно имаш в предвид ВОДАЧИТЕ..... :)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 09 ное 2007 1:20

:oops: - пиша е не вярвам на ушите си

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пет 09 ное 2007 6:17

колега "joker"всеки уважаващ себе си майстор при тази процедура ще свали главата.Все едно да отида на доктор и да ме преслуша през дрехите.Или да ми направят ренгенова снимка на белия дроб облечен с кожух.
Дано не съм сложил много черен пипер в супата :lol: :lol: :lol: :lol:
Поздрави

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 09 ное 2007 13:36

vit_autosofia написа:колега "joker"всеки уважаващ себе си майстор при тази процедура ще свали главата.Все едно да отида на доктор и да ме преслуша през дрехите.Или да ми направят ренгенова снимка на белия дроб облечен с кожух.
Дано не съм сложил много черен пипер в супата :lol: :lol: :lol: :lol:
Поздрави

Прав си ...ама много "уважаващи себе си "майстори има из нашенско(и лекари приятелю и лекари!! :oops: :oops: :oops: за мое съжаление.....)......опазил ме бог....толкова много се уважават,че като се погледнат голи в огледалото им се иска сами със себе си да се съвъкупляват,ако вече на са успели да онодят финансово някой друг :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
tsok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tsok » Пет 09 ное 2007 17:17

Колеги,човека пита за сайт с указание,а не за майстор.Ако му трябваше майстор нямаше да пита.А що се отнася за майстори 70% нищо не става от тях.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”