Здравейте колеги,
проблема е следният:
00515 - Camshaft Position (Hall) Sensor (G40)
03-00 - No Signal
значи
1. смених датчика грешката се появява отново
2. премерих кабелите към буксата на ECU - всичко е наред
3. изкарах ECU - то отвън, при работещ двигател премерих волтажа на пиновете - 44 и 45 всичко е наред, ток ~12v. +/-0.2v.
Датчика работи, жиците са наред, грешката се появява постоянно... Не знам вече какво да правя, заради този датчик колата не ми въври добре на средни обороти - не може да си смята правилно предварението.
Мотора е ABF - това е датчика в делколо, не този на коляновият вал.
Моля за каквито и да е идеи, аз се изчерпах съвсем.
Перманентна грешка HALL ....РЕШЕНО!!!
- ivonko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Перманентна грешка HALL ....РЕШЕНО!!!
Последна промяна от ivonko на Нед 25 ное 2007 22:46, променено общо 1 път.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Здравей
Дай първо се увери, че Хол-датчика работи.
Искарай го и го включи към буксата му.
Включи и едно ето такова светодиодно пробниче към изхода му и маса:
С някакъв магнит сработвай датчика (магнита може и от говорител да е ако щеш!)
Светодиода трябва да мига. Ако е постоянно светнал или въобще не светка, а на двете крайни клеми има захранване, значи си попаднал на неработещ Хол-датчик.
Ако той работи, значи или магнита вътре в делкото се е счупил, пропаднал или нещо друго, което му пречи да си работи както трябва, или е скъсан привода, който върти магнитния екран (ламарината с прорезите)
Дай първо се увери, че Хол-датчика работи.
Искарай го и го включи към буксата му.
Включи и едно ето такова светодиодно пробниче към изхода му и маса:

С някакъв магнит сработвай датчика (магнита може и от говорител да е ако щеш!)
Светодиода трябва да мига. Ако е постоянно светнал или въобще не светка, а на двете крайни клеми има захранване, значи си попаднал на неработещ Хол-датчик.
Ако той работи, значи или магнита вътре в делкото се е счупил, пропаднал или нещо друго, което му пречи да си работи както трябва, или е скъсан привода, който върти магнитния екран (ламарината с прорезите)
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Re: Перманентна грешка HALL ....
ivonko написа:Здравейте колеги,
проблема е следният:
00515 - Camshaft Position (Hall) Sensor (G40)
03-00 - No Signal
значи
1. смених датчика грешката се появява отново
2. премерих кабелите към буксата на ECU - всичко е наред
3. изкарах ECU - то отвън, при работещ двигател премерих волтажа на пиновете - 44 и 45 всичко е наред, ток ~12v. +/-0.2v.
Датчика работи, жиците са наред, грешката се появява постоянно... Не знам вече какво да правя, заради този датчик колата не ми въври добре на средни обороти - не може да си смята правилно предварението.
Мотора е ABF - това е датчика в делколо, не този на коляновият вал.
Моля за каквито и да е идеи, аз се изчерпах съвсем.
Колега добре е да кажеш първо за каква кола става въпрос!

Другото е че не всичко грешки се ресетират сами, за някой е необходимо да се закачи на диагностичен компютър и да се ресетират така.

- ivonko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ECU - то го гледах с лупа, видимо нищо не е развалено, ще пробва , ако намеря, друго такова ECU, ама ако и тогава дава тая грешка.....
незнам......
за колегата Glove:
Не се заяждай колега, написал съм че мотора ми е ABF, дори и на LUPO да съм го сложил кво значение има каква е колата? Ако не можеш да предложиш нещо, каквото и да е, мога само да те черпя бира... закачам се с VAG-COM към колата, ресетирам грешката, паля мотора, след 20 секунди чета грешки, и се появява пак същата и така до безкрайност...

за колегата Glove:
Не се заяждай колега, написал съм че мотора ми е ABF, дори и на LUPO да съм го сложил кво значение има каква е колата? Ако не можеш да предложиш нещо, каквото и да е, мога само да те черпя бира... закачам се с VAG-COM към колата, ресетирам грешката, паля мотора, след 20 секунди чета грешки, и се появява пак същата и така до безкрайност...
- Glove
ivonko написа:за колегата Glove:
Извини ме не съм го видял, има и друг варянт, тези датчици са индуктивни ако разтошнието от венеца със зъби на вала е по-голямо няма да отчита въртенето и ще ти дава грешка, провери това разтоянието е около 2-3мм, а може и по-малко да е.
- ivonko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Glove написа:
...ако разтошнието от венеца със зъби на вала е по-голямо няма да отчита въртенето и ще ти дава грешка, провери това разтоянието е около 2-3мм, а може и по-малко да е.
Колега, става въпрос за датчика в делкото, не на коляновият вал. При мен в делкото има само един процеп - "gap" както му казват, на капачката която върти около HALL, който съвпада с първи цилиндър....
Проблема е че по каквито и да е проверки - ръчни, излиза че датчика си работи, а в същото време VAG-COM чете грешка от ECU.....
- Glove
Довеяера ще погледна, че на единия тип мотори короната която се върти от вала и командва датчика е с 4-ри прозореца а на другия е с един, на един приятел са му сменили делкото някъде по сержизите преди да я купи и доста ядове докато разберем от къде е проблема. Даже колата не искаше да се форсира над 5000 об. 

- ivonko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Короната е с един прозорец, така трябва да е на ABF. Относно Auto Data - та, всичките тези неща съм ги проверил, изглеждат наред, всички белези ми съвпадат - колянов - разпределителни валове, бушоните са ми здрави, кабелите са наред, датчика е мерен по всевъзможни начини - наред е....... Не знам вече какво да меря и да правя, остана само ECU - то да го сменя с друго, в което съм сигурен че работи. И ако тогава вдигне тая грешка?????? ще взема да ида на църква......
Благодаря на всички колеги които се включиха, ако има някакво развитие по въпроса, ще пиша.
Благодаря на всички колеги които се включиха, ако има някакво развитие по въпроса, ще пиша.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колеги защо несе консултирате с майстори
мога да ти кажа спокойно че доста пари и труд си хварлил но всичкото това е напразно защото тази грешка винаги ще си я има при даден контакт и огасен мотор,а при запален мотор тя си се изтрива сама,това си е стадартно за някои мотори така че каквото и да смениш няма да спре да ти излиза тази грешка 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”