шуми яко,алтернатор или водна помпа?
скрибуца здраво,ремъка го натегнах и пак.като се намокри за момент спира и после отново почва.помагаите.благодарско!
- Bolty1
- Автомобил:
- Двигател:
Re: шуми яко,алтернатор или водна помпа?
quneca написа:скрибуца здраво,ремъка го натегнах и пак.като се намокри за момент спира и после отново почва.помагаите.благодарско!
Ами имах същия проблем и като отидох при "мой човек"-майстор каза:сменяй ремъка.Сега всичко ми е 6
благодаря!утре сутрин ще пробвам,но маи е по добре да ида при маистора!
- bboikov
- Автомобил:
- Двигател:
И аз имам същия проблем. При мене почти не се чува. Възможни са вариантите описани от колегите, но е възможно и друго.
Оказа се, че горния капак на ангренажния ремък не се затваря добре, едната щипка е счупена и опира съвсем леко в ремъка. Като го натисна да застане както трябва шума изчезва. Сега търся горен капак, ама още не съм намерил читав щото новите нещо ви се виждат скъпи.
Оказа се, че горния капак на ангренажния ремък не се затваря добре, едната щипка е счупена и опира съвсем леко в ремъка. Като го натисна да застане както трябва шума изчезва. Сега търся горен капак, ама още не съм намерил читав щото новите нещо ви се виждат скъпи.
- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
За ремъка ... запомни като го сваляш от къде минава и после си го сложи пак.При мен на Пасата алтернатора се държи на 2 болта.Единия служи за панта а с другия се опъва ремъка.Въпреки, че и ти си с 1.8 АБС мотор на Голф ги слагат по-надолу алтернаторите и може и да е с 3.Огледай добре, отвии някой болт и го размърдай.Ще видиш после къде са другите.