Парно - поти се предния прозорец

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
SBobi
Автомобил:
Двигател:

Парно - поти се предния прозорец

Мнениеот SBobi » Вто 13 ное 2007 19:01

Здравейте колеги имама следния проблем ако така може да се каже!
Значи като си пусна парното на Голфа в положение така че да духа на предния прозорец дори и на най високата степен не може да го издуха хубаво! Установих че като сложа положението на ключа така че да духа на прозореца и същевременно с това духа и на караката и въздушния поток се разделя и на прозореца духа съвсем леко! Явно някоя клапа не ми затваря! При самите врътки всичко си е наред теловете които се движат от врътките на парното не са скъсани и си се движат! та въпроса ми е каде да гледам за повреда и какво да предпиема за да го оправя! Възможни причини за дисконфорта който ми създава това! Благодаря предварително :)

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Парно - поти се предния прозорец

Мнениеот buFka » Вто 13 ное 2007 19:35

SBobi написа:Здравейте колеги имама следния проблем ако така може да се каже!
Значи като си пусна парното на Голфа в положение така че да духа на предния прозорец дори и на най високата степен не може да го издуха хубаво! Установих че като сложа положението на ключа така че да духа на прозореца и същевременно с това духа и на караката и въздушния поток се разделя и на прозореца духа съвсем леко! Явно някоя клапа не ми затваря! При самите врътки всичко си е наред теловете които се движат от врътките на парното не са скъсани и си се движат! та въпроса ми е каде да гледам за повреда и какво да предпиема за да го оправя! Възможни причини за дисконфорта който ми създава това! Благодаря предварително :)

скоро да си сменял филтъра на купето?

Потребителски аватар
SBobi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SBobi » Вто 13 ное 2007 20:44

не е от филтъра! Че не съм го сменял не съм но как през другите отвори си духа силно а само на прозореца неможе поради това че потока се раклонява на 2 и духа на краката!

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Вто 13 ное 2007 21:13

SBobi написа:не е от филтъра! Че не съм го сменял не съм но как през другите отвори си духа силно а само на прозореца неможе поради това че потока се раклонява на 2 и духа на краката!

и мойто парно седи така между прозорец и крака, ама чак след кат издуха хубаво прозореца...проблеми нямам, не се запотява отново въпреки че не духа с пълна сила. Иначе виж с търсачката дали нямаше нещо за спукан радиатор и от него да прави проблемите....абе не помня, нещо бях чел ама не помня кво точно беше.

Потребителски аватар
ilkomuhata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilkomuhata » Вто 13 ное 2007 21:14

сигурно имаш заяла клапа пусни го на 4 и тогава го завърти да духа само към прозореца има шанс да се оправи

Потребителски аватар
SBobi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SBobi » Вто 13 ное 2007 21:30

ми пробвах и така не става все така си духа и на караката и към прозореца едновременно! Някой дали знае каде точно са клапите които сменят посоката на потока на въздуха да се поразровя под таблото някаде ако мога да видя нещо и съответно да го оправя ако мога???

Потребителски аватар
ilkomuhata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilkomuhata » Вто 13 ное 2007 22:04

да не би да се е откачило жилото

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 13 ное 2007 23:51

SBobi написа:Някой дали знае каде точно са клапите които сменят посоката на потока на въздуха да се поразровя под таблото някаде ако мога да видя нещо и съответно да го оправя ако мога???

Аз знам.... Не питай! :(
За да центроваш клапите трябва да се освободи кожуха на жилото. По-добре това да стане при клапата, а не при врътката. Ама трябва да стигнеш чак до радиаторчето...Пу, деа! Него не съм го снимал
Хм, като е змисля, клапата за стъкла/крака поне на Пассата се пада в ляво, в краката на шофьора. Ако се свали само барчето може и да има достъп до рамото й. Не се сетих да обърна внимание. :roll:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”