За Голф-4 ТЕРМОСТАТ
- GARTNER
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За Голф-4 ТЕРМОСТАТ
Колеги кажете проблема да ли е в термостата.В петък сутринта тръгнах за София но колата не вдига температурата повече от 70-75 градуса а ми направи и впечатление че като работи на место колата си вдига 90 градуса перката си работи.От Италия е вкарана колата преди два месеца приятели ми казаха че термостата бил летен. 

Няма летен и зимен термостат.И моята кола е внесена от Италия,но понеже през лятото е горещо и аз не забелязах разликата. Когато започнаха студовете ,колата ми не достигаще 90гр.
Отидох в сервиза и ми смениха термостата-и сега всичко е О.К
Стария стоеше на 2мм отворен когато е студен.
А най-простата проба за термостат.
Запали колата и я остави да работи на място. От време на време проверявай с ръка ,долния маркуч на радиатора.
Ако е студен ----термостата е наред/трябва да започне да отваря,поне при моя на около 87гр.
Ако започва да се затопля ,а на таблото стрелката е доста преди 90/някаде при 40-50гр -----за смяна си е
Отидох в сервиза и ми смениха термостата-и сега всичко е О.К
Стария стоеше на 2мм отворен когато е студен.
А най-простата проба за термостат.
Запали колата и я остави да работи на място. От време на време проверявай с ръка ,долния маркуч на радиатора.
Ако е студен ----термостата е наред/трябва да започне да отваря,поне при моя на около 87гр.
Ако започва да се затопля ,а на таблото стрелката е доста преди 90/някаде при 40-50гр -----за смяна си е
- airjohn
- Автомобил: 2020 Skoda Karoq
- Двигател:
И аз го имам тоя проблем,и моята е от Италия.Днес го гледах къде се намира и ще го сменям.Направи ми добро впечатление че на новите дизели са изрязали конзолата на сервото и не се налага да се разглоби половината кола за смяна на термостат закрепен с два болта.На моя AHF е супер удобно, като не броя източването на антифриза.
- Geleto
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 1.8 MI 1994
- Контакти:
ceci_rohe написа:Някои знае ли къде е термостата.Че идва и неговия ред за смяна ама не знам къде се намира малко инфо ще ми е от помош.Мерси предварително
http://www.vwclub-bg.org/forum/viewtopic.php?t=67374&highlight=[/quote]
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Ако решиш да сменяваш термостат мога да ти подаря един само трябва да прескочиш да си го вземеш от Поморие
Купувал съм го отдавна от Dosy /май така му беше ника/ от когото пазаруваха доста хора от форума и е от една от двете популярни тук марки Behr или Wahler /не си спомням понеже беше отдавна/ . Бях го взел понеже бавмо загряваше печката,но после се оказа че това си е нормално и така ми стои в мазето ! Така че ако ти трябва на теб или на някой друг колега от района да свирка !

Re: За Голф-4 ТЕРМОСТАТ
ceci_rohe написа:Колеги кажете проблема да ли е в термостата.В петък сутринта тръгнах за София но колата не вдига температурата повече от 70-75 градуса а ми направи и впечатление че като работи на место колата си вдига 90 градуса перката си работи.От Италия е вкарана колата преди два месеца приятели ми казаха че термостата бил летен.
Имам приятел,който работи на Горубляне и от него знам,че колите от Италия са 95% с изтърбушен(махнат) термостат

- GARTNER
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: За Голф-4 ТЕРМОСТАТ
Vito написа:ceci_rohe написа:Колеги кажете проблема да ли е в термостата.В петък сутринта тръгнах за София но колата не вдига температурата повече от 70-75 градуса а ми направи и впечатление че като работи на место колата си вдига 90 градуса перката си работи.От Италия е вкарана колата преди два месеца приятели ми казаха че термостата бил летен.
Имам приятел,който работи на Горубляне и от него знам,че колите от Италия са 95% с изтърбушен(махнат) термостатПричината била във високите температури там...
Колега със сигурнос не е махнат и не ми се вярва в Италия да ги махат защото било много топло.Нещо твоя приятел те е качил на черешата.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”