Задна чистачка-Голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Задна чистачка-Голф 4

Мнениеот Luciano » Пон 12 ное 2007 18:00

Чистачката си работи, но като направи 1,2 оборота и спира по-средата на стъклото (и не само) за около 2 сек и пак продължава.От какво може да е?

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 12 ное 2007 19:26

Почива си :wink: А сега сериозно,според мен е взела леко да клеясва и се нуждае от смазване но не съм сигурен че тази процедура ще е ефективна без разглобяване ! Имах доста голям период в който не бях използвал изобщо задната чистачка и като почна дъждовния сезон в началото и при мен имаше известно задържане но изчезна след по-интензивно използване което ме навежда на мисълта че не е някоя сложноелектрическа причина а обикновенно клеясване !

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Пон 12 ное 2007 19:37

И при мене е така спира по средата на прозореца и след това си продължава.На братовчет ми е по същия начин :gruebel

Потребителски аватар
greda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот greda » Вто 13 ное 2007 10:39

ceci_rohe написа:И при мене е така спира по средата на прозореца и след това си продължава.На братовчет ми е по същия начин :gruebel

и аз така :roll: но само първите 1, 2 хода. след това си работи нормално :gruebel

Потребителски аватар
audiokick
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот audiokick » Вто 13 ное 2007 11:17

Стига бе? Явно всички сме на тая гара... И аз от доста време съм със същия проблем, само че моята отказа напълно преди месец и мислех тия дни да разглобявам..., ама не остава време.
Има ли колега, който се е преборил ...? :roll:

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Вто 13 ное 2007 19:45

Хахаха...то ще излезне, че е фабрично така..майтапя се.ще я смажа и ще видя кво ще стане.

Потребителски аватар
pesholsd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pesholsd » Сря 14 ное 2007 10:04

pi4ove moita raboteshe normalno ... i ot nqkolko dni zapo4na da izdava mnogo losh zvuk ..skurca vie ... nqmam vreme da q razglobq ...ima li nqkoi koito se e sbluskal i opravil li q e

Потребителски аватар
dogggg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dogggg » Сря 14 ное 2007 14:13

Това е една от болестите на 4-ките за съжаление.И предните и задната чистачка правят проблеми(лесно клеясват).Решението е сваляне на механизма и почистване.

Потребителски аватар
greda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот greda » Сря 14 ное 2007 17:46

dogggg написа:Това е една от болестите на 4-ките за съжаление.И предните и задната чистачка правят проблеми(лесно клеясват).Решението е сваляне на механизма и почистване.

Ако се окаже това - супер. На 2-ката съм я чистил и смазвал 2-3 пъти :wink:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 14 ное 2007 18:29

greda написа:
dogggg написа:Това е една от болестите на 4-ките за съжаление.И предните и задната чистачка правят проблеми(лесно клеясват).Решението е сваляне на механизма и почистване.

Ако се окаже това - супер. На 2-ката съм я чистил и смазвал 2-3 пъти :wink:

Това е,това е :) Предните са минали 2 курса на смазване вече-като го видиш веднъж как става после е лесно :)

Потребителски аватар
Malok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Malok » Чет 15 ное 2007 20:25

така по темата малко от по надалеч
ходих до дружба юнитрейд и там разговарях с един майстор който се занимава в тази област ,моя пролем беше че датчика на задната врата спря да работи и не отчита дали се отваея врата ,а причинителя е чистачката която попринцип когато пръскаш с пряскалката трябва да пръска вертикално нагоре по средата на джама ,но с времето се прецаква и почва да се върти пръскалката със самата чистачка .
Когато стане това според човека това означава че течноста която минава през самия механизъм посредата е избила уплътнението и почва леко да изтича в самия Капсолован механизъм на моторчето на чистачката ,а датчика за задната врата ми беше 47 лв там ,който беше поизгорял малко от водата която леко подлизва от механизма и се стича по вътрешната страна на врата и и развалила датчика .
И така беше при мен ,дано да ви е от полза това написаното и да имате едно предвид че механизана на чистачката (кадето е моторчето ) межеби е капсоловано :)
Успех на който се заеме с това и да пише за резултата да помага на колегите щото явно това е още един от минусите на така любимото Ни голфче :)

vakpa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vakpa » Пет 16 ное 2007 10:04

За ремонта вижте тук: http://volkswagen.msk.ru/index.php?p=vw_faq13#13.4.10 има за предни и задни чистачки. И при мене блокираха, след ремонта са Ok!

vakpa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vakpa » Пет 16 ное 2007 10:06

Тук също : http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... c=7488&hl=омыватель

Потребителски аватар
Stef4o
Автомобил: Golf V
Двигател: BKD

Мнениеот Stef4o » Пет 16 ное 2007 10:07

Защо не пробвате да я пръснете с WD 40 може пък да се оправи?(предлагам го като вариант, за да не се разглобява чистачката) :roll:

vakpa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vakpa » Пет 16 ное 2007 15:10

Мяма да помогне, осите им така кородират, че едва се разглобяват.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”