Задна чистачка-Голф 4
- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
Задна чистачка-Голф 4
Чистачката си работи, но като направи 1,2 оборота и спира по-средата на стъклото (и не само) за около 2 сек и пак продължава.От какво може да е?
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Почива си
А сега сериозно,според мен е взела леко да клеясва и се нуждае от смазване но не съм сигурен че тази процедура ще е ефективна без разглобяване ! Имах доста голям период в който не бях използвал изобщо задната чистачка и като почна дъждовния сезон в началото и при мен имаше известно задържане но изчезна след по-интензивно използване което ме навежда на мисълта че не е някоя сложноелектрическа причина а обикновенно клеясване !

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
greda написа:dogggg написа:Това е една от болестите на 4-ките за съжаление.И предните и задната чистачка правят проблеми(лесно клеясват).Решението е сваляне на механизма и почистване.
Ако се окаже това - супер. На 2-ката съм я чистил и смазвал 2-3 пъти
Това е,това е

така по темата малко от по надалеч
ходих до дружба юнитрейд и там разговарях с един майстор който се занимава в тази област ,моя пролем беше че датчика на задната врата спря да работи и не отчита дали се отваея врата ,а причинителя е чистачката която попринцип когато пръскаш с пряскалката трябва да пръска вертикално нагоре по средата на джама ,но с времето се прецаква и почва да се върти пръскалката със самата чистачка .
Когато стане това според човека това означава че течноста която минава през самия механизъм посредата е избила уплътнението и почва леко да изтича в самия Капсолован механизъм на моторчето на чистачката ,а датчика за задната врата ми беше 47 лв там ,който беше поизгорял малко от водата която леко подлизва от механизма и се стича по вътрешната страна на врата и и развалила датчика .
И така беше при мен ,дано да ви е от полза това написаното и да имате едно предвид че механизана на чистачката (кадето е моторчето ) межеби е капсоловано
Успех на който се заеме с това и да пише за резултата да помага на колегите щото явно това е още един от минусите на така любимото Ни голфче
ходих до дружба юнитрейд и там разговарях с един майстор който се занимава в тази област ,моя пролем беше че датчика на задната врата спря да работи и не отчита дали се отваея врата ,а причинителя е чистачката която попринцип когато пръскаш с пряскалката трябва да пръска вертикално нагоре по средата на джама ,но с времето се прецаква и почва да се върти пръскалката със самата чистачка .
Когато стане това според човека това означава че течноста която минава през самия механизъм посредата е избила уплътнението и почва леко да изтича в самия Капсолован механизъм на моторчето на чистачката ,а датчика за задната врата ми беше 47 лв там ,който беше поизгорял малко от водата която леко подлизва от механизма и се стича по вътрешната страна на врата и и развалила датчика .
И така беше при мен ,дано да ви е от полза това написаното и да имате едно предвид че механизана на чистачката (кадето е моторчето ) межеби е капсоловано

Успех на който се заеме с това и да пише за резултата да помага на колегите щото явно това е още един от минусите на така любимото Ни голфче

-
- Автомобил:
- Двигател:
За ремонта вижте тук: http://volkswagen.msk.ru/index.php?p=vw_faq13#13.4.10 има за предни и задни чистачки. И при мене блокираха, след ремонта са Ok!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Тук също : http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... c=7488&hl=омыватель
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”