смяна температурни датчици

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
toncheff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

смяна температурни датчици

Мнениеот toncheff » Пон 19 ное 2007 9:06

Здравейте колеги..!
Интересува ме, при смяна на температурен датчик на охлаждащата течност изтича ли антифриз или датчика е в кожух (футляр). Имам нов датчик и си мисля да го сменя, защото намерих едни инструкции за замерване на съпротивлението като функция на температурата, но моят не показва никакви сотйности, т.е. показва все едно безкрайност, а трябва някакви килооми да бъдат.
После...този датчик има ли нещо общо с показателя на таблото за температура на охл. течност, защото там всичко е ОК или дава инфо само на ЕКУ-то.
Поразрових се с търсачката, но не открих точно каквото ме интересува. Ако смяната на датчика е свързана с изтичане на антифриз, да не се хващам въобще, че после обезвъздушаване и т.н.
И второ - има ли нещо специално при смяната на датчика за температурата на входящия въздух или само се отвива/завива, защото и той дава едни луди стойности. При студен мотор, вчера (около 10 градуса t на околната среда), замерената му стойност е за над 30 градуса... :(
АЕК е мотора
Благодаря ви...!
Поздрави....!

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 19 ное 2007 11:06

Ако е с четири извода значи дава инфо и на таблото и на компа. При смяната изтича съвсем малко антиф. ако действаш бързо, то няма нищо сложно де така че не е проблем да си го смениш :lol: Недей развива преди това капачката на разш.казанче и няма какво да обезвъздушаваш :wink:

Потребителски аватар
master
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот master » Сря 21 ное 2007 8:06

Ако си бръз около 100 грама антифрийз ще изтече. И да не забравиш преди да го сменяш колата да е студена за да не се свариш!!! Аз не съм обезвъздушавал след това само долях антифрийз.

Потребителски аватар
toncheff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот toncheff » Сря 21 ное 2007 14:51

Благодаря за съветите. Това вече го свърших. Даже и 100 грама не изтекоха.. :D
Не съм сменил още датчика за t на входящия въздух, но то май там няма нещо особено. Или греша....?!?
Обаче....за всички колеги с АЕК/AFT, като смених темп.датчик за охлаждащата течност и ми спря това замисляне при ускоряване, при студен двигател, за което има доста писано из форума.
Аз затова и бях предприел смяната на датчиците, мислейки си, че може да е оттам, давайки грешни данни на комп-а. Предварително ги бях замерил, този на въздуха показва странни стойности на съпротивлението при настоящите температури навън.
Сега ,дано не се заблуждавам , ама сякаш изчезна проблема...поне втори ден вече не съм го усетил

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”