Проблема е следния, г3 загрявабърже до 70 градуса и заковава там мни надолу ни нагоре.
Смятам че е за нов термостат вие какво мислите двигателя е абс.
G3 загрява само до 70 градуса
- kristinobal
- Автомобил:
- Двигател:
- bboikov
- Автомобил:
- Двигател:
Моят двигател е същият, имах същият проблем. Смених три термостата, направих промивка, защото имаше проблеми.
ОКАЗА СЕ, ЧЕ ПРОБЛЕМА С ТЕМПЕРАТУРАТА Е СВЪРЗАН С ГАЗОВАТА УРЕДБА!!! БЕШЕ ЗАКАЧЕНА ПРЕДИ ПАРНОТО И ИГРАЕШЕ РОЛЯ НА ОХЛАДИТЕЛ. НЯМАШЕ ПАРНО И КОЛАТА СТОЕШЕ НА 70 ГРАДУСА.
Преправих охладителната система в частта и отиваща към изпарителя и проблема се реши. Възможно е честата смяна на термостата при мен да е свързана и с този проблем. Сега достига оптималната работна температура. Между другото не е добре за двигателя да е студен, освен това лъже компютъра, че е студена и харчи повече.
ОКАЗА СЕ, ЧЕ ПРОБЛЕМА С ТЕМПЕРАТУРАТА Е СВЪРЗАН С ГАЗОВАТА УРЕДБА!!! БЕШЕ ЗАКАЧЕНА ПРЕДИ ПАРНОТО И ИГРАЕШЕ РОЛЯ НА ОХЛАДИТЕЛ. НЯМАШЕ ПАРНО И КОЛАТА СТОЕШЕ НА 70 ГРАДУСА.
Преправих охладителната система в частта и отиваща към изпарителя и проблема се реши. Възможно е честата смяна на термостата при мен да е свързана и с този проблем. Сега достига оптималната работна температура. Между другото не е добре за двигателя да е студен, освен това лъже компютъра, че е студена и харчи повече.
- marrs
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: G3 загрява само до 70 градуса
kristinobal написа:Проблема е следния, г3 загрявабърже до 70 градуса и заковава там мни надолу ни нагоре.
Смятам че е за нов термостат вие какво мислите двигателя е абс.
провери си датчика за температурата
- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
Колега, смени термостата и всичко ще се оправи
Моята кола е Голф3 1.8 ABS 90кс
Имах подобен проблем, колата загряваше преко сили 90гр. и то в задръствания в София през това лято, а като тръгна на дълго, температурата спадаше до 70гр
Преди месец си взех нов термостат и антифриз и ги смених, всичко се оправи
, дори и газова си сложих, температурата си държи 90гр.( според таблото) и в града и на дълго, а и парното е перфектно
Така че според мене термостат и промивка
Виж колегите как са го направили
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... highlight=

Моята кола е Голф3 1.8 ABS 90кс

Имах подобен проблем, колата загряваше преко сили 90гр. и то в задръствания в София през това лято, а като тръгна на дълго, температурата спадаше до 70гр

Преди месец си взех нов термостат и антифриз и ги смених, всичко се оправи

Така че според мене термостат и промивка

Виж колегите как са го направили

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... highlight=
- kristinobal
- Автомобил:
- Двигател:
- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
kristinobal написа:Много полезна информация, и аз ще сменям термостата и ако може да ми препоръчете хубав термостат и колко парички да си приготвя. Преди време се интересувах за механизма на жабката и в Монтана го взех за 8 лв но дори и да менте засега отваря идеално, но неискам да рискувам с термостат.
Аз съм със BEHR , взет от "Аутоплюс" и за сега съм доволен, държи перфектна температура, цената е 15.50лв

- kristinobal
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”