Проблем с ВЕНТО 1.8 ABS....ПРОБЛЕМА Е РЕШЕН

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Mishkata1
Автомобил: VW PASSAT B6
Двигател:

Проблем с ВЕНТО 1.8 ABS....ПРОБЛЕМА Е РЕШЕН

Мнениеот Mishkata1 » Нед 02 дек 2007 22:45

Здравейте колеги днес колата ми направи проблем и немога да я запаля. Както си карах ми изгасна (колата е на ГАЗ) помъчихсе да я запаля, но не можах. След няколко опита превключих на бензин и запали с доста мъчене и си помислих че е добре, но не се оказа така :( . След няколко метра пак ми изгасна и повече не запали. Свалих едната свещ да проверя дали отива ток към тях,но се оказа че няма ток :( . Махнах клемите от аклуматора с мисалта че е натрупала грешки, но пак нямаше ток. След това проверих от бобината дали идва ток, но се оказа че няма, обадих се на едно приятелче и свалихме неговата бобина, но нищо пак нямаше ток. И сега се чудя дали може ECU - то да си е заминало :cry: . Някои можели да ми каже как да го проверя да си е наред или да си тарся ново :?: Благодаря предварително.

:cry:

Последна промяна от Mishkata1 на Чет 06 дек 2007 16:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 02 дек 2007 22:52

Как разбра че от бобината не идва ток, струва ми се че проблема ти ще е в делкото а не в бобината :idea:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 02 дек 2007 23:21

Теодор написа:струва ми се че проблема ти ще е в делкото а не в бобината :idea:

:wink:

Потребителски аватар
Mishkata1
Двигател:

Мнениеот Mishkata1 » Нед 02 дек 2007 23:29

Теодор написа:Как разбра че от бобината не идва ток, струва ми се че проблема ти ще е в делкото а не в бобината :idea:

ми като изкарах кабела от бобината към делкото и захванах свещ и нямаше искра :roll: Сложих и друга бобина и пак саштата процедура и нищо нямаше ток отново

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 02 дек 2007 23:36

Виж датчика на Хол в делкото :wink: .
Мономотроникът като остане без датчик за положението на коляновия вал спира да подава сигнал към комутатора.

Потребителски аватар
Mishkata1
Двигател:

Мнениеот Mishkata1 » Нед 02 дек 2007 23:53

andro_ написа:Виж датчика на Хол в делкото :wink: .
Мономотроникът като остане без датчик за положението на коляновия вал спира да подава сигнал към комутатора.

Ми четох за него в друга тема, но нещо не ми стана ясно доида каде се закача за да се провери дали работи

Потребителски аватар
Mishkata1
Двигател:

Мнениеот Mishkata1 » Нед 02 дек 2007 23:56

даже да ти кажа бая съм се зачудил дали да не я закарам да я включат на комп и да видя там какво ще покаже

Потребителски аватар
Mishkata1
Двигател:

Мнениеот Mishkata1 » Пон 03 дек 2007 10:08

Колеги възможно ли е да е от някое реле да ми прави тези проблеми :cry: :?:

Vento_Power
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vento_Power » Пон 03 дек 2007 10:12

Mishkata1 написа:Колеги възможно ли е да е от някое реле да ми прави тези проблеми :cry: :?:

Да :roll:

Потребителски аватар
Mishkata1
Двигател:

Мнениеот Mishkata1 » Пон 03 дек 2007 10:57

Да :roll:[/quote]

А да те попитам кое може да е :?:

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Пон 03 дек 2007 11:01

Възможен е и следният вариант - както знаете газовата има 2 клапана, когато този за газта е отворен, този за бензина е затворен и обратно. Обикновено преди тях има бушон, поставен в нещо като клема. Е този бушон беше изгорял е е е е нема палене бате!!!!!!!

ЗА МАЛКО ДА РАЗГЛОБЯ КОЛАТА И ДА НАКУПУВАМ ЧАСТИ ЗА ЦЯЛА ЗАПЛАТА! :lol: :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Mishkata1
Двигател:

Мнениеот Mishkata1 » Пон 03 дек 2007 11:36

bboikov написа:Възможен е и следният вариант - както знаете газовата има 2 клапана, когато този за газта е отворен, този за бензина е затворен и обратно. Обикновено преди тях има бушон, поставен в нещо като клема. Е този бушон беше изгорял е е е е нема палене бате!!!!!!!

ЗА МАЛКО ДА РАЗГЛОБЯ КОЛАТА И ДА НАКУПУВАМ ЧАСТИ ЗА ЦЯЛА ЗАПЛАТА! :lol: :lol: :lol: :lol:

Ми ще го проверя и него, но цялата работа е че няма от бобината както писах че пробвах с друга и пак нищо не стана сега ще пробвам да сменя кабела от бобината към делкото след това ще се помача да проверя и датчика на ХОЛ

Потребителски аватар
Mishkata1
Двигател:

Мнениеот Mishkata1 » Пон 03 дек 2007 11:37

Mishkata1 написа:
bboikov написа:Възможен е и следният вариант - както знаете газовата има 2 клапана, когато този за газта е отворен, този за бензина е затворен и обратно. Обикновено преди тях има бушон, поставен в нещо като клема. Е този бушон беше изгорял е е е е нема палене бате!!!!!!!

Ми ще го проверя и него, но цялата работа е че няма искра от бобината както писах че пробвах и с друга и пак нищо не стана сега ще пробвам да сменя кабела от бобината към делкото след това ще се помача да проверя и датчика на ХОЛ

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Пон 03 дек 2007 16:28

Не е лошо да провериш клеморедите под волана, мисля, че имаше още една някъде под разширителния съд, моята едната е за смяна, но все не стигам. От време на време на студено давам на контакт, но ток няма дори на таблото.

Гледай. Не е лошо да провериш всички ЛЕСНИ ВЪЗМОЖНОСТИ преди да пристъпиш към нещо по-сериозно и финансово.

Въобще има ли ток, т.е. токовите вериги, който минава през ключа за запалването /с една дума всички/ наред ли са. Щото ако ток има, то тогава действително нещата са сериозни и колегите са прави, че може да е бобина или нещо друго....

Потребителски аватар
Mishkata1
Двигател:

Мнениеот Mishkata1 » Пон 03 дек 2007 18:21

ми като дам на контакт си има ток на таблото всичко си ми свети, стартера си ми варти самоче няма ток от бобината :cry:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”