Пак за температура на водата

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
tetris
Автомобил:
Двигател:

Пак за температура на водата

Мнениеот tetris » Нед 02 дек 2007 21:59

Здравейте, прегледах почти всички теми свързани с температурата на водата и съответно термостатите. Имам следната ситуация, на градско загрява бързо и си държи 90 градуса без никакви колебания. Оставих я на празен ход да загрее, като следях долния шланг от радиатора (викам си, ако термостата пропуска сигурно ще е топъл, но си беше студен). Когато пътувам извън града обаче и поддържам 70-80 км/ч, температурата почва да играе. Първо бавно пада до 70 гр. после се връща към 80 гр., но не винаги. Възможно ли е от насрещният поток дето бие в блока на двигателя да го охлажда, и тъй като не я зоря много колата това да е причината да изстива. Днес пак забелязах това, на отиване до село с около 70 км/ч, падна и задържа 75, на връщане с 80-90 км/ч задържа на 80-85 гр. :?: според мен едва ли термостата се е прецакал, защото и в града би трябвало да ми държи по-ниска температура. Имате ли някаква идея :?

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Нед 02 дек 2007 22:13

абе надали е от скоростта, при мене със 130 км/ч държи между 78 и 82 :)

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Нед 02 дек 2007 22:30

Сменяй термостата :idea:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 03 дек 2007 14:40

Нищо ти няма на колата....понякога напрежението в таблото се променя и ако стабилизаторът на 10 волта е взел да сдава багажа стрелката на температурата си мърда наляво или надясно....при мен след включване на елконсуматор(фарове и парно) стрелката се измества с 2 мм вдясно(сиреч показва повече)....не пипай нищо(според мен де! :wink: ....може да не съм прав)

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Пон 03 дек 2007 16:21

joker написа:Нищо ти няма на колата....понякога напрежението в таблото се променя и ако стабилизаторът на 10 волта е взел да сдава багажа стрелката на температурата си мърда наляво или надясно....при мен след включване на елконсуматор(фарове и парно) стрелката се измества с 2 мм вдясно(сиреч показва повече)....не пипай нищо(според мен де! :wink: ....може да не съм прав)

joker може да е прав (провери това първо щото термостата е такава завряна работа).иначе първо ако се съмняваш за пропускане на термостата ще пипаш горния маркуч на радиатора а не долния щотот помпата вкарва загретия въздух от горе на долу(просто е логично)и следователно топлата вода ще пртече първо там.а моето обяснение за тези анумалии за температурата при извънаградско е термостата ти пропуска съвсем малко и при интензивното грдско каране не се усеща но при извънградско поради по силния поток на въздуха и по-облекчения рейим на работа на мотора се охлажда повече.

но повтарям провери тоците щот термостата ръгна там дет нещеш да бъркаш,

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Пон 03 дек 2007 19:04

карай смело нищо му термостата и при мен в града на 90 извън града към 75- 80 градуса!

Потребителски аватар
bambam01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bambam01 » Пон 03 дек 2007 19:35

Да не е датчика за температурата?

tetris
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tetris » Пон 03 дек 2007 19:38

joker написа:Нищо ти няма на колата....понякога напрежението в таблото се променя и ако стабилизаторът на 10 волта е взел да сдава багажа стрелката на температурата си мърда наляво или надясно....при мен след включване на елконсуматор(фарове и парно) стрелката се измества с 2 мм вдясно(сиреч показва повече)....не пипай нищо(според мен де! :wink: ....може да не съм прав)

Оки, значи да закача мултицет-а и като карам да видя дали се променя напрежението, това ли имаш в предвид :?:

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Вто 04 дек 2007 14:18

tetris написа:

Оки, значи да закача мултицет-а и като карам да видя дали се променя напрежението, това ли имаш в предвид :?:

Ами ще ти даде поне някаква информация.....

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Вто 04 дек 2007 21:23

виж ко батка аз попитах тук там еладжии и ми казаха че тоя стабилизатор или работи или не. нямало трети вариянт.

дано се опрайш без смяна на термостат че е на мноо лошо място.повярвай вчера го сменях.ма при мен проблема беше че отваряше на 45*С

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 05 дек 2007 9:46

martineli написа:дано се опрайш без смяна на термостат че е на мноо лошо място.повярвай вчера го сменях.
Е чак пък много лошо, има и по-лоши неща. Ето тук се вижда как се прави:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=67374

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Сря 05 дек 2007 11:04

martineli написа:виж ко батка аз попитах тук там еладжии и ми казаха че тоя стабилизатор или работи или не. нямало трети вариянт.

дано се опрайш без смяна на термостат че е на мноо лошо място.повярвай вчера го сменях.ма при мен проблема беше че отваряше на 45*С

ами нали един стабилизатор на напрежението като не работи,напрежението става променливо в и оттам стрелката на датчика не отчита вярно.....

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Сря 05 дек 2007 11:17

joker написа:ами нали един стабилизатор на напрежението като не работи,напрежението става променливо в и оттам стрелката на датчика не отчита вярно.....

възможно.аз не съм много в час с тоците и питам ,и те ми казват.но все пак ако не работи то цялото табло ще му прай парчета .но все пак тоя стабилизатор не е кой знае кво да се смени остаа играчката с свалянето на таблото.

и както писах по нагоре първо да провери всичко и тогава термостат

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Сря 05 дек 2007 11:18

martineli написа:
joker написа:ами нали един стабилизатор на напрежението като не работи,напрежението става променливо в и оттам стрелката на датчика не отчита вярно.....

възможно.аз не съм много в час с тоците и питам ,и те ми казват.но все пак ако не работи то цялото табло ще му прай парчета .но все пак тоя стабилизатор не е кой знае кво да се смени остаа играчката с свалянето на таблото.

и както писах по нагоре първо да провери всичко и тогава термостат

И аз това казвам! :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”