Здравейте колеги имам 1 много странен проблем.
Наскоро смених антифриза на колата собствено ръчно.
ИЗточих стария и налях новия. Стряно беше че сякаш налях по малко но може така да ми се струва. После оставих колата да работи и си загря и си влкючи перката има си парно всичко е наред.
Искам да кажа също че и карам на Метан.
Но дойде 1 проблем.
Тъй като патувам редовно извън града забелязах нещо което триябва да бъде орпавено. Извън града със каране над 3000 оборота или по принцип извън града като се кара нормално или се настъпва няма значение КОлекторните ми тръби започват да истиват, Също и испаритела започва да замръзва.Чудно но това го прави само във високите обороти. Като я оставя да работи на място 1 2 мин почва да затопля всичко. Чудно също че като пипна трабите на отоплението на колектора и отоплението на испаритела те са топли.
Обяснявам си го ако са е затръстило нещо по пътя защото тия трабички са много малки 8милиметра мисля че бяха и налягането е твърде ниско. Или са е получила въздушна възлглавница или незнам . Консултирах се с майстор и той каза че колата се обевъздушава сама.
Колата е с Двигател АФТ 1.6i 101коня.
Проблем след смяна на антифриз.
- mitkobombata
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- mitkobombata
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- mitkobombata
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- martineli
- Автомобил:
- Двигател:
kam_tod написа:Не е обезвъздушена както трябва (и не може да се обезвъздуши сама). Няма ли пробка за обезвъздушаване, например при термостата (ако той е найвисоката точка в системата)? Провери.
Също така, провери нивото на антифриза, може да е паднало и да се наляга да доливаш.
колата СЕ обезвъздушава сама но всичко си има граници.
а ти откъде източи антифриза??
- mitkobombata
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Golf`mafia
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”