Здр.
От 2/3 дена имам следния проблем>
Появи се странно тракане от двигателя - чува се като тракане на клапани ама по силно и по бавно, от към страната на агренажния ремък.
Чува се на свободни обороти със и без натиснат съединител. Като дам газ се усилва. Докато карам пак се чува, но като карам бързо не го чувам защото се заглушава от целия друг шум.
Колата не губи нито мощност, нито харчи масло или повече гориво (поне засега 2-3 дена).
Има ли шанс да съм счупил клапан или нещо сериозно вътре? Колко дълго мога да карам така с счупен клапан?
Трябва ли да отварям капака на главата непременно за да видя кво е?
Или най добре да ходя директно на майстор?
Тракане при клапаните от към страната на ремъка
- SBobi
- Автомобил:
- Двигател:
Ако са повдигачи няма проблем не е фатално нищо и няма на колата карай! Само да не е нещо по сериозно но ти казваш че колата не губи мощност и няма нищо нередно така че дано да са повдигачи!
ТЪова дето го казваш колега за счупени клапани или некакви такива просто бъди сигурен че при такава повреда колата изобщо няма да работи като хората ще тресе и да не изреждам хиляди други признаци и нередности! Така че тва за клапаните отпада
ТЪова дето го казваш колега за счупени клапани или некакви такива просто бъди сигурен че при такава повреда колата изобщо няма да работи като хората ще тресе и да не изреждам хиляди други признаци и нередности! Така че тва за клапаните отпада

Мерси за съветите.
Днес се заслушах в колата на съседа - дизел. Е мойто тракане е почти същото ама съм с бензин. Се едно влача верига по метална повархност.
Вече сум сигурен че не харчи повече а и мощноста е ОК и не тресе. Държи също постоянни обороти. Май определено не са клапани.
Да не се е прецакал некой лагер или маслената помпа да трака?
Днес се заслушах в колата на съседа - дизел. Е мойто тракане е почти същото ама съм с бензин. Се едно влача верига по метална повархност.
Вече сум сигурен че не харчи повече а и мощноста е ОК и не тресе. Държи също постоянни обороти. Май определено не са клапани.
Да не се е прецакал некой лагер или маслената помпа да трака?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”