изваден маркуч!къде му е мястото?2.0i 115к.с.
- titi7707
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1993
изваден маркуч!къде му е мястото?2.0i 115к.с.
здравеите колеги!един приятел кара сеат с двигател 2е 2000куб. 115к.с.!днес като го загледа откри един маркуч изваден и неможем да му намерим мястото!сега ще обясня къде се намира а утре и снимки!значи под кутията на въздушния филтър има нещо цилиндрично в което влизат два маркуча(имаше тема за какво служи но немога да я намеря)единия маркуч минава през вакумен клапан излиза от него и заминава някъде! маркучето което управлява този клапан е изваден и неможе да видим къде да го мушнем!ако някой знае къде му е мястото и за какво служи цилндъра под кутията на въздушния филтър да помага!
Последна промяна от titi7707 на Пон 10 дек 2007 21:56, променено общо 2 пъти.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Маркучите за клапата за топлия въздух са с ф4 (на око и по спомен)
Тези за канистъра са около ф10-ф12.
Ама не мога да схвана къде е маркуча. Т.е., къде е в момента закачения му край. На канистъра и не знаете къде отива или на клапана е закачен, на канистъра си стоят и двата, ама от клапана маркуча виси във въздуха?
Предполагам, че за това става дума:

Тези за канистъра са около ф10-ф12.
Ама не мога да схвана къде е маркуча. Т.е., къде е в момента закачения му край. На канистъра и не знаете къде отива или на клапана е закачен, на канистъра си стоят и двата, ама от клапана маркуча виси във въздуха?
Предполагам, че за това става дума:

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Клапана служи за да пропуска бензиновите пари от канистъра към мотора при натоварване на двигателя.
А маркуча наистина е около дроселната клапа, под нея се пада някъде. Мисля, че беше в един 'Y'-образен тройник, но не съм 100% сигурен.
Може би е откачен заради газовата (гледам, че след дебитомера има плочка), а насрещния й щуцер е запушен с нещо.
Допълнение близо 2 часа по-късно:
Ха! Някой колега е решил да те насочи, май, ама от доста време чакам... негов пост тук не се появява.
Виж те това маркучле на място ли си е?
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4690825
Кой е колегата vladura81? Това е твоята снимка, колега
Тъй, де! Разбрах кой е
А маркуча наистина е около дроселната клапа, под нея се пада някъде. Мисля, че беше в един 'Y'-образен тройник, но не съм 100% сигурен.
Може би е откачен заради газовата (гледам, че след дебитомера има плочка), а насрещния й щуцер е запушен с нещо.
Допълнение близо 2 часа по-късно:
Ха! Някой колега е решил да те насочи, май, ама от доста време чакам... негов пост тук не се появява.
Виж те това маркучле на място ли си е?
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4690825
Кой е колегата vladura81? Това е твоята снимка, колега

Тъй, де! Разбрах кой е

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”