Консултация относно размер за зимни гуми?
- Mephistofel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Консултация относно размер за зимни гуми?
Колеги,имам едно питане. Най-накрая дойде ред да слагам и аз зимните гумета и се чудех нещо. В момента съм с летни гуми,размер 195/50/R15.
Удачно ли е да сложа зимни с размер 185/65/R15?
Колата е VW Golf MK III Gti Edition и по-малка джанта от 15" не мога да поставя.
Удачно ли е да сложа зимни с размер 185/65/R15?
Колата е VW Golf MK III Gti Edition и по-малка джанта от 15" не мога да поставя.
- Mephistofel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- G3
- Автомобил: Vw Sharan 7M
- Двигател: 2.8 v6 204ps 4motion Ha METAH
Mephistofel написа:Майтапа настрана,но наистина по-малки джанти от 15" не стават - опират в спирачните апарати.
зимни гуми търси по тясни 175 примерно и по високи 15-ки на 55 примерно
а за проблема с джантите то зависи и от джантите моите апарати са от пасат и 13 джанти не влазат, 14-ки от голф 3 влизат но 14-ки ляти не влизат така че и аз съм с 2 избора 14-ки желязни или 15 ляти... за 13 и дума не може да става
- stanislav_s
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Значи, колегата пита дали този размер на 15-ка джанта, ще стане на неговата GTI-ка. Въпроса трябва да се разгледа по-скоро от гледна точка на това, дали външния диаметър на гумата ще влияе на километража и дали при този размер гумите няма да станат прекалено нископрофилни.
п.п. все пак всички знаем че за зимата по-подходящи са по-височки гумета.
п.п. все пак всички знаем че за зимата по-подходящи са по-височки гумета.

- Mephistofel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- golfarata
- "Селски тунинг"
- Автомобил:
- Двигател:
Е добре защо брат тогава питаш ? ще си покривиш джантите зимата по дупките / то зима ама с снег за по 2 дена да е.а! /. карай с летните тогава! малко си дрифтва повече ама си свиква! ниски са - на 55 е размера ти! 185/55/15 - ем са арни, ем не са ниски,ем не са високи! колегата Херц е с такива на афт-то................
- Mephistofel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
^ Точно защото не знам,затова питам. На капачката размерите са ми дадени 195/50/15 отпред и 205/50/15 отзад. В момента съм с почти чисто нов комплект (4бр.) BF Goodrich 195/50/15,купени август месец,и не искам да ги съсипвам (нито пък е здравословно),карайки през зимата с тях.
Проблемът ми е,че посочените размери са свършили във фирмата,от която си пазарувам гуми принципно и ми предложиха като заместител горепосочените 185/65/15 - съответно помолих за съвет тук.
Благодаря на всички отзовали се дотук,надявам се да споделите още мнения!
Проблемът ми е,че посочените размери са свършили във фирмата,от която си пазарувам гуми принципно и ми предложиха като заместител горепосочените 185/65/15 - съответно помолих за съвет тук.

Благодаря на всички отзовали се дотук,надявам се да споделите още мнения!

- iurimil
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
185/55/15 е размера за зимна гума към който трябва да се насочиш.Аз съм с 205/50/15 летни и зимни имам едни 195/55/15 които като сложа отзад и се страхувам да натоваря колата защото чашката на амортисьора е твърде близо,а това 185/65/15 просто забрави нашите коли заводско са по-ниски от традиционния Голф.
В нета има доста калкулатори за гуми просто намери някой и задай нов и стар размер - веднага от появилата се разлика може да ти стане ясно.
Следващ аргумент е цената за зимни BF Goodrich най-добрата която съм намерил е :
- 195/55/15-155.00лв.
- 185/55/15-149.00лв.
Наистина е добре да се кара зимно време с възможно най-тясната гума която носи съответната джанта.Така че не е лошо да се съобразиш и с размера на джантите си.При мен оригиналните са 7j на която по-принцип се слага от 205 нагоре,като 195 е компромисен размер.За 185 на тази джанта забрави.
Така че виш с какво разполагаш като джанти и ако трябва си купи някой по-тесни които ще караш само със зимни гуми и след това направи най-добрия за теб избор.
Успех
В нета има доста калкулатори за гуми просто намери някой и задай нов и стар размер - веднага от появилата се разлика може да ти стане ясно.
Следващ аргумент е цената за зимни BF Goodrich най-добрата която съм намерил е :
- 195/55/15-155.00лв.
- 185/55/15-149.00лв.
Наистина е добре да се кара зимно време с възможно най-тясната гума която носи съответната джанта.Така че не е лошо да се съобразиш и с размера на джантите си.При мен оригиналните са 7j на която по-принцип се слага от 205 нагоре,като 195 е компромисен размер.За 185 на тази джанта забрави.
Така че виш с какво разполагаш като джанти и ако трябва си купи някой по-тесни които ще караш само със зимни гуми и след това направи най-добрия за теб избор.
Успех

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”