Голф-3 -проблем с предна лява врата

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
golf-3-fen
Автомобил:
Двигател:

Голф-3 -проблем с предна лява врата

Мнениеот golf-3-fen » Пет 21 дек 2007 15:22

Голф-3/1.4-94г.централно заключване. Когато е по "меко" времето няма проблем но когато температурата падне под 0-та предна лява врата или не се отваря или като се отвори не се затваря/дръжката е мека/Как се сваля кората и какво трябва да се смаже ? :cry: Може би има някакво износване?Помагайте със съвети :cry:

Потребителски аватар
tear_drop_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tear_drop_ » Пет 21 дек 2007 16:31

Колега и аз имам подобен проблем и ще се радвам на помощ от доста по-напредналите от нас :roll:

лайномета
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот лайномета » Пет 21 дек 2007 16:38

напръскай самият заключващ механизъм с вд40 или някакъв друг смазочен спрей,явно ти замръзва някой палец и за това ги прави тия мизерии.
ако това не помогне ще трябва да сваляш механизма и тогава да го чистиш и смазваш,но как точно става - някой друг да каже,аз лично не съм го правил това упражнение :wink:

Потребителски аватар
Pachko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pachko » Пет 21 дек 2007 22:36

колеги и аз имам бодобен проблем на мен ми замразва ключалката и немога да си отключа нито заключа но на дясната си работи само на лявата го имам тоя проблем и се налага някой пат да духав в ключалката да се размрази

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Пет 21 дек 2007 22:44

-

Последна промяна от jims на Пон 16 юни 2025 12:53, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Cyberloner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cyberloner » Пет 21 дек 2007 23:22

пролема е че ви замръзват ключалките, купувате си някакъв размразител за ключалки и си влизате в колата, след което я водите някъде на топло( над 0 градуса де), къде сваляте ВНИМАТЕЛНО кората (на щипки е и с плоска отвертка се сваля лесно като щипките са по 2 от страни и 3 от долу, капачката за заключване се отвинтва отгоре иначе не може да извадите кората, дръжките за огледалата(ако не са ел.) се махат като се напъхва тънка плоска отвертка в пръстена под самата дръжка и тоя пръзтен се тегли в потивоположна на дръжката посока(няма как да го обясня който го е правил знае колко хитро е измислено и колко лесно се маха, ако не знаеш като мен ходиш в сервиза където ти оясняват някакви фантазии и пак не могат да я свалят). Кората се държи и на 2 големи яки винта в дръжката на врата от вътре(маха се капака на дръжката на плоска отвертка супер лесно е и вътре винтовете са с кръстата глава). След това си вадите дръжките, почиствате хубаво и пръскате с WD-40 или друго подобно смазочно средство, само трябва да остава по метала и да пази от вода. сглабяте всичко и дръжките вече не замръзват, при мен остава само ключалката на багажника ама все не ми остава време а и там механизма още не ми е съвсем ясен :)

може малко последователността на действията да съм я поомотал и да е объркващо за неразбиращ човек, ама си гледам Д-р Хаус и не съм много адекватен :)

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Пет 21 дек 2007 23:28

Колеги :)
Има разни луксозни "гнЪ", както аз ги наричам, за смазване на уплътненията и ключалки :wink:

Не се плашете, всичко е наред :wink:
Потърсете тези "гнЪ", в близката :!: ДОБРЕ ЗАРЕДЕНА ЖЕЛЕЗАРИЯ :!: :wink:

За уплътненията, може да се използва парафин или глицерин от близката аптека :wink:

Потребителски аватар
victory1983
Автомобил: vw golf 3 1993
Двигател: ABF

Мнениеот victory1983 » Пет 21 дек 2007 23:59

Така е,и аз имах такъв проблем,но пръсках ключалката с едно(не му знам името)и след 10-на минути няма проблем-отключвам отварям и така!Иначе и аз се бях шашнал,кво стана пък сега,ама един колега вика нема страшно пръскай с едикво си и се небой!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”