Имам странно проблемче, което и идея си нямам от какво може да е, но сега ще се опитам да обясня за що иде реч.
Първо - количката ми е Голф 3, GTI - 150 коня, 16V, ABF 2 liters engine. 97-ма година модел.
Та проблемчето. След като карам колата повече от половин-един час, при ниски обороти, до 3000 придимно натискам педала за газта, но колата не ускорява. Усещам, че не се подава бензин (просто натискам педала без ефект). Ако пусна малко педала и пак го натисна тогава започва да ускорява или пък ако не съм отпуснал педала, почва рязко да подава бензин и колата придърпва/приблъсква. Същото се получава и на свободна предавка.
Доста е неприятно защото цялата кола се тресе. Все едно че неопитна мацка дави колата при потегляне при липса на опит с отпускането на съединителя. Също така, независимо на каква предавка карам при ниски обороти и постоянна газ, пак почва да "приблъсква".
Да подчертая отново, че това става само когато съм карал най малко час. Забелязах това отначало след дълъг път, а напоследък и при каране в София градско. Колата я карам на бензин. Наскоро съм сменял съединител, свещи преди около 10 000 км, доста филтри .......
Бих бил благодарен на вещи мнения и съвети, защото аз съм в чудо от това.
п.с. Сега се сетих, че усетих и ABS на спирачките ми не работи. Лампата на таблото не свети. Съвети относно ABS също са добре дошли