Колеги, карам Голф 3, 96г., 1.6, 101к.с., код на двигателя AFT.
От както застудя взе да харчи осезаемо повече - съдя за това по борд компютъра(MFA) и което е по-лошо първите няколко мунути докато е студен работи много зле - няма мощност, аха да загасне. Предполагам че докато беше топло не съм го усетил, заради много по-краткото време през което двигателя е студен.
Да добавя, че оборотите на празен ход си стоят на 800. Чувал съм че когато е студена трябва да се задейства 'автоматичен смукач' и да ги вдигне. При мен не се случва...
Диагностиката на двигателя с компютър не даде резултати. Правих я на две различни места и ми казват че няма проблеми, всичко е на шест!
Сигурен съм че не е това проблема но смених свещите с нови - BERU.
Каква може да е причината и по-важно кой ще ми препоръчате да го оправи?
Голф 3 - двигателят работи зле когато е студен - решен
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Голф 3 - двигателят работи зле когато е студен - решен
Последна промяна от miroslavg111 на Нед 06 яну 2008 11:44, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Мартин
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега първо да ти кажа, че показанията на MFA не винаги са верни. Моя понякога ми показва разход 16 - 17, понякога 9 - 10, но като си го засека на пълнене все си харчи 13 градско (газ). На бензин не съм го засичал. Иначе като е студен е нормално да харчи повече, но това с ниските обороти не е. Ако имаш газова уредба е хубаво да отидеш да ти направят една центровка газ - бензин. Ако нямаш не знам, за съжаление не мога да ти препоръчам никой, просто не сум го имал този проблем досега.
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”