:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Не пали и мига лампата на маслото!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
tonkicha
Автомобил:
Двигател:

Не пали и мига лампата на маслото!

Мнениеот tonkicha » Съб 29 дек 2007 19:24

Вчера ми е случи нещо много странно.След като не беше карана цял ден, вечерта трябваше да изляза с колата и не можа да запали.Пробвах 4-5 пъти.Стартера върти и аха да запали при първия път, но уви.След това лампата на маслото почва да мига.Колата беше паркирана пред блока, и има съвсем лек но забележим наклон.Реших да я спусна на развно и да пробвам какво ще стане.Взе че запали.После като изгасих и запалих ми направи впечатление, че малко по-бавно вдигна оборотите.Не знам дали има общо, но го давам като допълнителна инфо.Днес пак не беше карана и преди малко я запалих ама тоя път направо я пуснах на равно да вида ако ще го прави пак дали вчера "така й е скимнало" да запали от някой си път или защото е наравно.Но запали без проблем сега.Кажете от какво може да се е случило това снощи и ако е заради наклона в какво може да е пробема?Благодаря Ви предварително!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 29 дек 2007 22:35

Я виж как е нивото на маслото в двигателя.
Да не вземе да се окаже, че няма ич ;)

Потребителски аватар
armario
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот armario » Сря 02 яну 2008 1:52

Провери си и датчика за налягането на маслото да не е затръгвал.

Потребителски аватар
blondeskiller
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blondeskiller » Сря 02 яну 2008 7:51

А може и да не е от това! Аз имах същият проблем почти- пали и лапмата почва да мига - 4-5 пъти ..
при мен беше от масло с неподходящ вискозитет.. поне така ми казаха - бях сипал Liqui Molly с молибден .. и се оказа , че не е пододящо за тройката .. така че виж и с кво масло си :)
айде успех

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 02 яну 2008 8:57

blondeskiller написа:А може и да не е от това! Аз имах същият проблем почти- пали и лапмата почва да мига - 4-5 пъти ..
при мен беше от масло с неподходящ вискозитет.. поне така ми казаха - бях сипал Liqui Molly с молибден .. и се оказа , че не е пододящо за тройката .. така че виж и с кво масло си :)
айде успех

Дааааа....и аз така мисля!От личен опит....товае единственото масло,което безпричинно ми задейства системата за ранно предупреждение .....

Потребителски аватар
tonkicha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tonkicha » Сря 02 яну 2008 18:04

Ами маслото ми е Мотул 15w40.А нивото много ясно че веднага съм го проверил и беше както трябва.От събота не съм я карал и не знам сега дали ще направи номер.Мислех днес да се поразходя малко ама с тоя сняг де да я изкарвам, освен на пързалка :P.

Потребителски аватар
armario
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот armario » Чет 03 яну 2008 9:26

Ами започвай да елиминираш проблемите по реда на цената. :wink: Смени си датчика за налягането / под 10 лв струва /, ако не си го сменявал досега. Ако пак го прави тоя номер - драсваш едно лично на Ваското 1 и той да каже. Успех.

batgene
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batgene » Чет 03 яну 2008 10:31

ако на топъл двигател гасне веднага може да е от клапана на м.ф
смени си филтара

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 03 яну 2008 10:34

armario написа:Ами започвай да елиминираш проблемите по реда на цената. :wink: Смени си датчика за налягането / под 10 лв струва /, ако не си го сменявал досега. Ако пак го прави тоя номер - драсваш едно лично на Ваското 1 и той да каже. Успех.

Започва се САМО и ЕДИНСТВЕНО с първоначално измерване на налягането на маслото....след това решаваш какво ще правиш....

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”