Не пали и мига лампата на маслото!
- tonkicha
- Автомобил:
- Двигател:
Не пали и мига лампата на маслото!
Вчера ми е случи нещо много странно.След като не беше карана цял ден, вечерта трябваше да изляза с колата и не можа да запали.Пробвах 4-5 пъти.Стартера върти и аха да запали при първия път, но уви.След това лампата на маслото почва да мига.Колата беше паркирана пред блока, и има съвсем лек но забележим наклон.Реших да я спусна на развно и да пробвам какво ще стане.Взе че запали.После като изгасих и запалих ми направи впечатление, че малко по-бавно вдигна оборотите.Не знам дали има общо, но го давам като допълнителна инфо.Днес пак не беше карана и преди малко я запалих ама тоя път направо я пуснах на равно да вида ако ще го прави пак дали вчера "така й е скимнало" да запали от някой си път или защото е наравно.Но запали без проблем сега.Кажете от какво може да се е случило това снощи и ако е заради наклона в какво може да е пробема?Благодаря Ви предварително!
- blondeskiller
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
blondeskiller написа:А може и да не е от това! Аз имах същият проблем почти- пали и лапмата почва да мига - 4-5 пъти ..
при мен беше от масло с неподходящ вискозитет.. поне така ми казаха - бях сипал Liqui Molly с молибден .. и се оказа , че не е пододящо за тройката .. така че виж и с кво масло си
айде успех
Дааааа....и аз така мисля!От личен опит....товае единственото масло,което безпричинно ми задейства системата за ранно предупреждение .....
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
armario написа:Ами започвай да елиминираш проблемите по реда на цената.Смени си датчика за налягането / под 10 лв струва /, ако не си го сменявал досега. Ако пак го прави тоя номер - драсваш едно лично на Ваското 1 и той да каже. Успех.
Започва се САМО и ЕДИНСТВЕНО с първоначално измерване на налягането на маслото....след това решаваш какво ще правиш....
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”