въпрос за хидравликата

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
absent
Автомобил:
Двигател:

въпрос за хидравликата

Мнениеот absent » Вто 01 яну 2008 21:21

честита ви нова година на всички !!!
днеска забелязах следния проблем, бях спрял пред вкъщи , качих се замалко като оставих голфеца да бачка , връщам се и кво да видя аха да огасне , тресеше целия, оборотомера показваше 200 оборота , това ми се е случвало и друг път ама до сега не бях му обръшал внимание , значи появява се като свия волана повече в дясно(така го бях оставил свит в дясно) , някои може ли да помага това проблем ли е на някои случвало ли му се е такова нещо

Потребителски аватар
atanasik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот atanasik » Сря 02 яну 2008 0:22

И на мен ми се е случвало (Голф 3 1.6 75кс.) Давам пълен десен или ляв и губи обороти и отива да гасне и се чува странен звук от двигателя (може би от гасненето ли...). Чувал съм че не е хубаво да се дава пълен десен/ляв но доколко е вредно незнам. Ако някой отговори много благодарности.

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Сря 02 яну 2008 1:14

След като завиеш пълен десен или пълен лев, товареш хидравликата на волана, ако си на газ, мисля че е нормално да ти изгасне колата, ако си на бензин падат малко оборотите.
Мисля, че хидравликата гълта много ток и динамото не-може да смогне, да компесира за момент консумацията на ток /при мен-акумолатора ми е заминал, движа се на газ-може и от това да е, на бензин нямам проблем/.

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Сря 02 яну 2008 10:14

ток ше гълта ако е електрическа хидравлика като на пежо 106 от по новите примерно.а за нормалните хидравлики съм чувал че на завъртян пълен не требеко да седят повече от 15 сек. тоя проблем с падането на оборотите е от тва че на пълен хидравликата прави най-високо налягане и така затормозява двг ама чак пък за гаснене .за газ незнам ама на бензин требе да паднат оборотите най много с 50 :roll:

Потребителски аватар
absent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот absent » Сря 02 яну 2008 18:12

за пълен десен ,знам че товари двигателя ама няколко пъти ми го прави и на савсем малко завартян волан(понякога), забелязал съм че само на дясно прави така, иначе си карам на бензин гас нямам доволен съм на разхода на бензин от тоя мотор

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 03 яну 2008 0:19

помпа или предпазно-преливния клапан на помпата, за дефектна рейка не ми се и помисля.Карай то ще си каже

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”