голф3 - проблем мисля че е маслената помпа но несъм сигурен
- ivan20071983
- Автомобил: Passat
- Двигател: AHL
голф3 - проблем мисля че е маслената помпа но несъм сигурен
Здравейте колеги. Ставва въпрос за голф 3/1.9/Д
Снощи като се пребирах към къщи и си карам с 80-90по околовръсното изведнъж ми се включи зумера за маслото и лампата започна да премига.Огасих двигатела видях дали има масло и пак запалих.След 5-6 км пак така огасих и запалих и повече не ми направи така.Днеска се качих запалих и тръгнах и пак същия проблем.От какво може да е.
п.п.Предполагам че е от маслената помпата но не сам сигурен и като стане така в купето започва да мириши на масло.
мерси предварително на всички колеги за помоща.
Снощи като се пребирах към къщи и си карам с 80-90по околовръсното изведнъж ми се включи зумера за маслото и лампата започна да премига.Огасих двигатела видях дали има масло и пак запалих.След 5-6 км пак така огасих и запалих и повече не ми направи така.Днеска се качих запалих и тръгнах и пак същия проблем.От какво може да е.
п.п.Предполагам че е от маслената помпата но не сам сигурен и като стане така в купето започва да мириши на масло.
мерси предварително на всички колеги за помоща.
- ivan20071983
- ivan20071983
- ivan20071983
- security_g
- Автомобил:
- Двигател:
- ivan20071983
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Проблема ще се реши по следния начин:
Вземаш една лопата, права. По-възможност- по здрава
Отиваш при 'човека от сервиза' и бой с нея по тиквата докат шава!
И след това отиваш в сервиз, дето са чували как се ремонтират коли!
Ба.. и идиота! Доколкото разбирам от написаното, той въобще не е мерил налягането, дето дава помпата!
Да, много колеги им се е случвало това, но след каране с високи обороти и при некачествено масло. Никак не ми се връзва това със свиренето на сутрешно палене.
Особено и миризмата на масло. Такава миризма би се получила точно, когато заради голямото триене нещо прегрява и малкото попаднало там масълце изгаря от високата температура.
Вероятни причини според мен:
1. и основна- прецакало се клапанче на маслената система, там, във филтъра. Особено ако си с Филтрон (питай колегата joker)
2. Свършила маслена помпа
3. най-невероятно, но пък на мен ми се случи: На смукателя на помпата, долу, в картера има цедка. Има и една пластмаса като перка, служеща за успокоител на маслото да не се пличка по завоите. При мен тя се беше откачила от смукателя, беше се начупила (вероятно от удар на маховика) и парче засядаше така на цедката, че не позволяваше да засмуква масло. Като загасих, явно пластмаската си потъваше надолу, но при ново запалване отново се засмукваше и ХОП! ... няма мАслооо...
Търси някъде да измерят налягането на маслото! Не се ебавай с Голф!(това последното е лаф на един познат сърбин)
Вземаш една лопата, права. По-възможност- по здрава
Отиваш при 'човека от сервиза' и бой с нея по тиквата докат шава!
И след това отиваш в сервиз, дето са чували как се ремонтират коли!
Ба.. и идиота! Доколкото разбирам от написаното, той въобще не е мерил налягането, дето дава помпата!
Да, много колеги им се е случвало това, но след каране с високи обороти и при некачествено масло. Никак не ми се връзва това със свиренето на сутрешно палене.
Особено и миризмата на масло. Такава миризма би се получила точно, когато заради голямото триене нещо прегрява и малкото попаднало там масълце изгаря от високата температура.
Вероятни причини според мен:
1. и основна- прецакало се клапанче на маслената система, там, във филтъра. Особено ако си с Филтрон (питай колегата joker)
2. Свършила маслена помпа
3. най-невероятно, но пък на мен ми се случи: На смукателя на помпата, долу, в картера има цедка. Има и една пластмаса като перка, служеща за успокоител на маслото да не се пличка по завоите. При мен тя се беше откачила от смукателя, беше се начупила (вероятно от удар на маховика) и парче засядаше така на цедката, че не позволяваше да засмуква масло. Като загасих, явно пластмаската си потъваше надолу, но при ново запалване отново се засмукваше и ХОП! ... няма мАслооо...
Търси някъде да измерят налягането на маслото! Не се ебавай с Голф!(това последното е лаф на един познат сърбин)

- security_g
- Автомобил:
- Двигател:
- ivan20071983
-
dimitars
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AEA
Бе човек...как ще писне този зумер,като по този начин той е изключил датчика.То ако ставаше така,нямаше нужда от него.При теб се задейства системата за ранно предупреждение.Презумпцията е,когато моторът стане над 300 000 км и то при редовна смяна на масло и филтър и да се износят достатъчно основни и биелни лагери,да те подсети да направиш ремонт.Причината за задействане на тази система обаче може да бъде и доста по-елементарна.Примерно повреден датчик,повреден маслен филтър или реагиращата електроника в самото табло.Има доста писано по темата.Ползвай търсачката и ще видиш.Наистина най-напред трябва да се измери налягането на маслото при добре загрял двигател с манометър,който се завива на мястото на датчика.На празен ход е добре да бъде над 2 бара,макар да няма такова нещо посочено в документацията.При над 2150 оборота със сигурност трябва да е доста над 2 бара.При мен причината беше кофти клапан на масления филтър.Налягането на маслото ми беше почти 0 на празен ход...Сега е ОК.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”