голф3 - проблем мисля че е маслената помпа но несъм сигурен

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ivan20071983
Автомобил: Passat
Двигател: AHL

голф3 - проблем мисля че е маслената помпа но несъм сигурен

Мнениеот ivan20071983 » Сря 23 яну 2008 19:54

Здравейте колеги. Ставва въпрос за голф 3/1.9/Д
Снощи като се пребирах към къщи и си карам с 80-90по околовръсното изведнъж ми се включи зумера за маслото и лампата започна да премига.Огасих двигатела видях дали има масло и пак запалих.След 5-6 км пак така огасих и запалих и повече не ми направи така.Днеска се качих запалих и тръгнах и пак същия проблем.От какво може да е.

п.п.Предполагам че е от маслената помпата но не сам сигурен и като стане така в купето започва да мириши на масло.
мерси предварително на всички колеги за помоща.

Потребителски аватар
ivan20071983

Мнениеот ivan20071983 » Чет 24 яну 2008 0:53

никой ли не е имал такав проблем :(

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 24 яну 2008 9:05

наи вероятно е масления дат4ик,но първо вижте има ли налягане на маслото-измерете го

Потребителски аватар
ivan20071983

Мнениеот ivan20071983 » Чет 24 яну 2008 13:50

Казахами да отворя капачката на двигатела дето се сипва маслото.
Отворих я и духаше и пръскаше капчици масло но така трябвало да баде май.

Потребителски аватар
ivan20071983

Мнениеот ivan20071983 » Пет 25 яну 2008 1:43

Днеска ходих на сервиз и ми казаха че помпата работи.
Ако е била отказала двидатела веднага щал да (спече)блокира.
Майстора каза че при повечето голфове така се включва зумера и лампата на маслото но пречината е била в таблото или в датчика.

Потребителски аватар
kalinski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kalinski » Вто 29 яну 2008 1:09

това може да ти е от датчика или ако е от масленната помпа да нямаш добро налягане запушен канал или запушена цетка !!едно приятелче имаше съштия проблем

Потребителски аватар
kalinski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kalinski » Вто 29 яну 2008 1:10

това може да ти е от датчика или ако е от масленната помпа да нямаш добро налягане запушен канал или запушена цетка !!едно приятелче имаше съштия проблем

Потребителски аватар
security_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот security_g » Вто 29 яну 2008 1:21

пробваи първо с датчик!!!! може да също така да е запушен клапан на масления филтър!!!!!

Потребителски аватар
ivan20071983

Мнениеот ivan20071983 » Вто 29 яну 2008 1:47

Човека от сервиза ми откачи датчика и върза един кабел кам него и кам масата на колата и каза да карам така една седмица.Засега не се е включвал зумера и мисля че няма да се включи.Досега щеше да свири като ненормален

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 29 яну 2008 2:39

Проблема ще се реши по следния начин:
Вземаш една лопата, права. По-възможност- по здрава
Отиваш при 'човека от сервиза' и бой с нея по тиквата докат шава! :censored :censored:
И след това отиваш в сервиз, дето са чували как се ремонтират коли!

Ба.. и идиота! Доколкото разбирам от написаното, той въобще не е мерил налягането, дето дава помпата!

Да, много колеги им се е случвало това, но след каране с високи обороти и при некачествено масло. Никак не ми се връзва това със свиренето на сутрешно палене.
Особено и миризмата на масло. Такава миризма би се получила точно, когато заради голямото триене нещо прегрява и малкото попаднало там масълце изгаря от високата температура.
Вероятни причини според мен:
1. и основна- прецакало се клапанче на маслената система, там, във филтъра. Особено ако си с Филтрон (питай колегата joker)
2. Свършила маслена помпа
3. най-невероятно, но пък на мен ми се случи: На смукателя на помпата, долу, в картера има цедка. Има и една пластмаса като перка, служеща за успокоител на маслото да не се пличка по завоите. При мен тя се беше откачила от смукателя, беше се начупила (вероятно от удар на маховика) и парче засядаше така на цедката, че не позволяваше да засмуква масло. Като загасих, явно пластмаската си потъваше надолу, но при ново запалване отново се засмукваше и ХОП! ... няма мАслооо...

Търси някъде да измерят налягането на маслото! Не се ебавай с Голф!(това последното е лаф на един познат сърбин) mhihi

Потребителски аватар
security_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот security_g » Вто 29 яну 2008 10:01

колега ти както обесняваш с тая жица дето майстора е направил маи никога вече нема да ти се влучи зумера!!!!! един приятел прави така на голфа си като пътува на по -далечни растояния да не му надува главата!!!!!

Потребителски аватар
ivan20071983

Мнениеот ivan20071983 » Вто 29 яну 2008 19:15

Колеги незнам колко е майстор този пич но откакто слижи тази жица не е пилкал зумера и не е светвала лампата по време на движение.Утре или вдруги ден ще отида и ако прави нещо ще му кажа
и да замери налягането на маслото.

dimitars
Автомобил: Golf 3
Двигател: AEA

Мнениеот dimitars » Вто 29 яну 2008 20:17

Бе човек...как ще писне този зумер,като по този начин той е изключил датчика.То ако ставаше така,нямаше нужда от него.При теб се задейства системата за ранно предупреждение.Презумпцията е,когато моторът стане над 300 000 км и то при редовна смяна на масло и филтър и да се износят достатъчно основни и биелни лагери,да те подсети да направиш ремонт.Причината за задействане на тази система обаче може да бъде и доста по-елементарна.Примерно повреден датчик,повреден маслен филтър или реагиращата електроника в самото табло.Има доста писано по темата.Ползвай търсачката и ще видиш.Наистина най-напред трябва да се измери налягането на маслото при добре загрял двигател с манометър,който се завива на мястото на датчика.На празен ход е добре да бъде над 2 бара,макар да няма такова нещо посочено в документацията.При над 2150 оборота със сигурност трябва да е доста над 2 бара.При мен причината беше кофти клапан на масления филтър.Налягането на маслото ми беше почти 0 на празен ход...Сега е ОК.

mavro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mavro » Вто 29 яну 2008 23:07

Приятел на 100% е помпата . На мене ми се случи приди две години с GOLF 3 1.4 Има една тапа на маслената помпа и тя се беше откъртила .След като я свалихме(мослената помпа) я нобихме здраво и вече няма проблеми.

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Вто 29 яну 2008 23:54

аз се присъединявам към мнението на колегата радотом.вземай лопатата и бой.можели да ти изключат датчика и да караш седмица.ако наистина имаш проблем с помпата кой ще ти каже?може би странното стържене и бавното въртене на стартера(щото датчика е в отпуск).

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”