Проблем с датчика за температурата

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Проблем с датчика за температурата

Мнениеот Bundy » Нед 17 фев 2008 16:03

Колеги имам проблем с датчика на таблото за температурата... сутрин като запаля колата си загрява за определено време парното си работи съвсем нормално(на всички степени) обаче дори след цял ден каране стрелката на датчика помръдва толкова малко че едва се забелязва... Антифриза ми е на МАХ! Даже скоро го доливах. Нямам никакъв проблем с колата но не мисля че е нормално да загрява толкова малко... Помогнете!!! :?

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bundy » Нед 17 фев 2008 16:04

А да Голф 3-ка 94год. 1Z 1.9TDI

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Нед 17 фев 2008 17:21

Ники ти ли си ле :?: Вътре в таблото имаш един стабилизатор и той ти прави пролемите :wink:

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bundy » Нед 17 фев 2008 19:39

Не е Ники,но все пак благодаря... Малко разяснение къде точно е тоя стабилизатор? И трябва ли да се сваля таблото и също проблем ли е че е в това състояние освен че не знам колко е загрял двигателя??

Потребителски аватар
ДАНЧО
Автомобил: Audi A4 B6
Двигател: AVB 2003

Re: Проблем с датчика за температурата

Мнениеот ДАНЧО » Нед 17 фев 2008 20:11

[quote="Bundy"]Колеги имам проблем с датчика на таблото за температурата... сутрин като запаля колата си загрява за определено време парното си работи съвсем нормално(на всички степени) обаче дори след цял ден каране стрелката на датчика помръдва толкова малко че едва се забелязва... Антифриза ми е на МАХ! Даже скоро го доливах. Нямам никакъв проблем с колата но не мисля че е нормално да загрява толкова малко... Помогнете!!! :?[/quoteНе се притеснявай колега.Хубаво е че не загравя.т.е. тя си загрява но ти не я виждаш.Просто е много студено.При мен е същата работа до колкото разбрах датчика на темп. е нагласен на лятно или нещо такова беше.Но преди седмица когато беше по топло си загря нормално до 90 градуса , важното е да ти се включва перката.Така че просто чакай да се стопли времето :) а освен това не загравя просто защото колата е в движение и духа през решетката и охлажда освен това и парното ти като работи и то охлажда.Предполагам и ти като мен нямаш кора под капака.Така че свиркай си и не се притеснявай ! :drive

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bundy » Нед 17 фев 2008 20:41

Дано си прав колега.... определено ме успокои.... Ако все пак като се постопли темперетурата не се покачва ще ида да я погледнат но за сега мисля да оставя нещата така....

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bundy » Нед 17 фев 2008 20:44

Дано си прав колега.... определено ме успокои.... Ако все пак като се постопли темперетурата не се покачва ще ида да я погледнат но за сега мисля да оставя нещата така....

Потребителски аватар
kombito-tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kombito-tdi » Нед 17 фев 2008 23:44

определено ти трябва нов термостат

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Нед 17 фев 2008 23:53

Bundy написа:Дано си прав колега.... определено ме успокои.... Ако все пак като се постопли темперетурата не се покачва ще ида да я погледнат но за сега мисля да оставя нещата така....

Колега а като караш по голям баир ако вдига малко повече температурата и после на равното пак я свали 100% си за термостат :019: [/quote]

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 18 фев 2008 8:50

Ако караш в града и на ниски оборти ся в студа е съвсем нормално.Поръчкай я колата да загреее до 70-80 градуса и пипни долния маркуч дали пропуска-ще разбереш как е термостат и или ще се успокойш или ще го смениш.

Потребителски аватар
ДАНЧО
Автомобил: Audi A4 B6
Двигател: AVB 2003

Мнениеот ДАНЧО » Пон 18 фев 2008 9:31

Определено мисля че съм прав.Според мен тва се получава заради кората (топлоизолацията) която е под прения капак.При мен я няма и затова мисля че не загрява.Едно приятелче е със кора и му загрява.Сори за офф топика ама мога ли да си намеря от някъде такава кора? :) Освен това и аз да попитам има ли такова нещо темп. датчик да е нагласен на летни температури :oops:

Айде чао и спорен ден , че съм на работа :)

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Пон 18 фев 2008 9:57

Rabbit_TDI написа:Ако караш в града и на ниски оборти ся в студа е съвсем нормално.Поръчкай я колата да загреее до 70-80 градуса и пипни долния маркуч дали пропуска-ще разбереш как е термостат и или ще се успокойш или ще го смениш.

Bundy, направи това което казва Rabbit първо. А след това помисли за нов датчик за температурата. При мене беще същият проблема, термостата го смених защото беше заминал (купих си оригинален от Сакар Ауто за 46лв. иначе е пълно с ментета). Колата почна да загрява нормално, но стрелката едва помръдваше. След това си купих и датчика за температурата (този с 4-те извода за кабели, жълтия на цвят) и стрелката се движи нормално сега, дори при -10 си загрява нормално и заковава 90 градуса за около 15 минути каране.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”