За изтриване
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Ако избива при вдигане на налягане в системата (иначе казано- при загрял мотор) то антифриза се изпарява страшно бързо и не можеш да видиш теч като такъв, все едно си пуснал във вас чешмата. Трябва да търсиш бледи (и бели) следи от антифриза. Съсредоточи се около пластмасовите фланци, погледни дали не ти се мокри пода при предните седалки и дали има навлажнено по радиатора отпред.
Ако ти се изпотяват стъклата, това може да те насочи към спукано радиаторче на парното.
Провери и маркучите на охладителната система дали не са прекалено твърди, почти на камък. Щото тогава лошо!
Голям шанс има да надува от изгорели газове... в най-добрия случай-> гарнитура на главата.
Ама дано не е последното, де!
Ако ти се изпотяват стъклата, това може да те насочи към спукано радиаторче на парното.
Провери и маркучите на охладителната система дали не са прекалено твърди, почти на камък. Щото тогава лошо!

Голям шанс има да надува от изгорели газове... в най-добрия случай-> гарнитура на главата.
Ама дано не е последното, де!
boi4eto написа:Имах същия проблем,пълня до макс.и след 500-600км пада до минимум.
Теч нямаше,така доливах постоянно,мислех че е гарнитура,но не пушеше бяло,не надуваше маркучите.Веднъж забравих и не долях,беше на мин.и така си остана,сега си стой на мин. и не помръдва.Опитай този номер.
Това е интересното , защото мисля че и при мен е така.Пада до едно ниво малко под минимума и до там ...
-
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AEA
Струва ми се,че и при мен е така.Преди месец долях към половин литър,а сега е пак под минимума и не спада.Няма следи от антифриз в маслото,нито някъде виждам теч.Може да се предположи,че когато системата е пълна до горе,поради непълно запушване някъде се създава по-високо налягане и антифризът избива докато нивото и съответно налягането падне.После спира да тече.
- plamen032
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
разликата е после колко ще долееш
и на мен след като сменях антифриза ми показваше малко под минимума но долях половин литър антифриз докато стигне на макс.. казанчетата отвътре имаш някакъв шиб... ръб и по него се задържа антифриз, не че не продължава да губи
проверете си троиниците, ако не свалятев свещите една поедна . Ако някоя е бяла... честито на печелившите... Другия вариант е както каза Радо ако ви се ОМАЗНЯВА (на всеки се изпотява по малко) предното стъкло- тогава раиаторче на парното

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”