Обороти г-2 помогнете моля ви

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
stanchooo
Автомобил:
Двигател:

Обороти г-2 помогнете моля ви

Мнениеот stanchooo » Сря 30 яну 2008 2:00

здр на всички .. имам хипер голям проблем който :( ми взв здравето.. имам голф 1.8 моно инжекция така наречения GT 90 конски сили... качва си оборотите .. от 1000 2000 3000 4000 .. и преди писах но не стигнах до никаде... дадох го на един майтстор лъга ме 1 месец счупи ми фара .. антената и огледалото .. накрая си го пребрах както съм го дал .. та мисълта ми е .. от какво може да е тази аномалния.. да работи на такива големи обороти и то постоянно работи на 1500 тук таме на 1200 .. по някгоа на 2000 3000 .. имам чувството че и ламбда сондата ми е изгоряла.. понеже ми бърка мн разхода на гориво качва го на 10-15 ... и като го запаля когато е студен пуши отзад много черно и мирише на бензин... и самия мотор някак прекъсва .. плс дайте съвети какво да правя.. без кола е ад :( не искам и да го продавам.. дайте савети какво да правя.. каде да го закарам дори и в друг град да е само да стане .. но наи вече ако горе долу някой има предстара да каже.. маи мн писах сега вие пишете плс

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 30 яну 2008 8:14

Станчо, в Троян май трудно ще намериш истински майстор, брат! :(
За оборотите потърси темички за почистване на стъпковото моторче. Ще помогне със сигурност, а и не е сложно.
Смени и въздушния филтър.
А сондата ще я мернем, лошото е, че най-вероятно ще ти идвам на гости чак като отворят прохода, че през Шипка... много път :(

Потребителски аватар
stanchooo
Автомобил:
Двигател:

a

Мнениеот stanchooo » Сря 30 яну 2008 18:33

здрасти колега а ве .. то аз 4етох тука мн теми за това стъпково моторче за дросел клапа и какво ли не.. един колега даже снимки беше качил как се 4истят каде си и беше мн ефектно умен човек е той но .. проблема е че моя мотор е друг 1.8 ГТ и е съвсем различно всичко човека беше показал за 1.6 :П като отворя капака всичко е различно ако нямои може да помогни и на мен със снимка мн ще черпя .. :П и си мн прав за тея майстори всеки се прави че разбира а накрая ... дуци нищо не знаят за петак отложих ходенето при един майстор дето имал комп на бош и .. бил що годе добър но ме е страх да не ме налъжи нещо :( за това ако може някои да даде съвет.. бтв ако някоя свещт е пробила може ли да бърка всичко?

Потребителски аватар
gyb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gyb » Сря 30 яну 2008 18:51

абе на тоя матор му откачи ламбда сондата и виж ко ще стане. не се притеснявай пак ще работи= ще разбереш дали е от нея. ама кабела към ЕКУ-то да не е близо до високоволтовия на бобината

Потребителски аватар
stanchooo
Автомобил:
Двигател:

a

Мнениеот stanchooo » Сря 30 яну 2008 19:34

ам как да я отка4а.. да срежа кабелите от нея а тя да си стои в двигателя или.. обясни малко по така .. че ще ми е за 1ви път да премахвам сонда

Потребителски аватар
tonyvvv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tonyvvv » Сря 30 яну 2008 22:29

Пич, гледам че си от Троян. Там, ако си спомням добре, като тръгнеш от Орешака към Априлци, горе на баира имаше един сервиз на БОШ.
Пробвай там да я закачат на стенд, защото сам може да си навредиш повече!

Потребителски аватар
ZZ_TOP
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ZZ_TOP » Сря 30 яну 2008 22:40

Станчо огледаи добре данети смуче (краде) въздух от някъде в повечето случаи е от това ,да няма някои откачен вакум или прокъсан маркуч

Потребителски аватар
stanchooo
Автомобил:
Двигател:

с

Мнениеот stanchooo » Сря 30 яну 2008 22:45

здравейте.. 1ва да кажа на колегата .. че там уж си запазих час за петак в 11 часа.. и това ми е последната надежда.. дано той ми я направим,че без кола... все едно не съм си аз ;) .... после да кажа за това с маркучите кадето може да смучи въздух... ще проверя утре... и друг човек ми го каза това ,че ако смучи възух някаде може да бърка мотора..

Потребителски аватар
gyb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gyb » Чет 31 яну 2008 13:25

има букса кабелчето от сондата - разкачаш го оттам
центровката ти как е?

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: Обороти г-2 помогнете моля ви

Мнениеот joker » Чет 31 яну 2008 13:58

stanchooo написа:здр на всички .. имам хипер голям проблем който :( ми взв здравето.. имам голф 1.8 моно инжекция така наречения GT 90 конски сили... качва си оборотите .. от 1000 2000 3000 4000 .. и преди писах но не стигнах до никаде... дадох го на един майтстор лъга ме 1 месец счупи ми фара .. антената и огледалото .. накрая си го пребрах както съм го дал .. та мисълта ми е .. от какво може да е тази аномалния.. да работи на такива големи обороти и то постоянно работи на 1500 тук таме на 1200 .. по някгоа на 2000 3000 .. имам чувството че и ламбда сондата ми е изгоряла.. понеже ми бърка мн разхода на гориво качва го на 10-15 ... и като го запаля когато е студен пуши отзад много черно и мирише на бензин... и самия мотор някак прекъсва .. плс дайте съвети какво да правя.. без кола е ад :( не искам и да го продавам.. дайте савети какво да правя.. каде да го закарам дори и в друг град да е само да стане .. но наи вече ако горе долу някой има предстара да каже.. маи мн писах сега вие пишете плс

Или регулировка или смяна на ТПС-а....не е ламбда сондата..е вероятно разбира се,защото все пак нямам в мозъка си инсталиран софтуера на БОШ-декодера :wink:
За ТПС има много изписано,но наистина не си за Троян...ТПС изисква отделен уред за настройка,който го нямат всички Елкони дори в големите градове.....защипват се пиновете и се определят градусите и напрежението което се променя в зависимост от градусите на въртене...абе мнооооого капризна и пипкава работа!

Потребителски аватар
stanchooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanchooo » Чет 31 яну 2008 19:52

ясно че в троян са калпави и няма кои да го оправи ;( амм каде да отида .. че вече нямам нерви направо .. днес откачих ламбд сондата и наистина спря да пуши и да мирише на бензин не знам дали си го внуших но утре сутринта ще видя и ще кажа .. лошото е че като я откачих... разхода на таблото ми показва 20 на 100 а преди все 6-7-8 на 100 зависи каде и как карам .. дефакто не може без ламбд сонда или поне аз така си го обясних :П препоръчайте ми сервиз не зависимо каде е

Потребителски аватар
stanchooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanchooo » Чет 31 яну 2008 20:13

и да допълна :П отворих и видях. дросел клапа .. или както там се казва беше като чисто ново нямаше никакво зацапване

Потребителски аватар
tonyvvv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tonyvvv » Чет 31 яну 2008 22:00

Братле, какво си отворил и видял? Махнал си кутията на въздушния филтър и си видял самата клапа че е чиста? .....или си отворил това, което от суеверие няма да го назова как се казва???

bobi_833
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobi_833 » Нед 08 фев 2009 22:14

здраво и от мен аз имам голф 3 гт абс мотор незнам ко му е но и моя като го изрежа пуши черно и мериша на бензин.Иначе си работи супер но ми се струва че гори много .МФА то грацко ми показва 13 15 а изван града окло 7 8 .Мисла че понякога се дави.Преди време сминих дюзата штото отказа да пали и тогава ми се стори мн добре. Избели ауспуха и МФА ми показа дори 5 разход но са отново е така.Ако може някои да ме насоче ще сам мн благодарен.

palimunder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот palimunder » Чет 26 фев 2009 14:59

Zdr, nqma ot kakvo da se pritesnqvate mahnete si lanbsondata i taka 6te q karate . moq golf e 2-ka 1.3i 89 godina i go karam ve4e okolo 2 godini bez sonda problema e 4e pogorva malko pove4e okolo 1 do 1.5 na 100 . Ina4e vsi4ko drugo e dobre nqma da pu6i otzade kato mu dam gas nqma ni6to . Za sondata tq e svurzana s komp-a na kolata i podava gre6na informaciq na komp-a kato se mahne.otreji kabelite bi trqbvalo da sa 3 na broi i ne se pritesnqvai kolata 6te si varvi dobre.A komp-a dava puk info na dvigatelq ot svoq strana i za tova ti pokazva 4e gori tolkova , vsu6nost e po malko.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”