Обороти г-2 помогнете моля ви
- stanchooo
- Автомобил:
- Двигател:
Обороти г-2 помогнете моля ви
здр на всички .. имам хипер голям проблем който
ми взв здравето.. имам голф 1.8 моно инжекция така наречения GT 90 конски сили... качва си оборотите .. от 1000 2000 3000 4000 .. и преди писах но не стигнах до никаде... дадох го на един майтстор лъга ме 1 месец счупи ми фара .. антената и огледалото .. накрая си го пребрах както съм го дал .. та мисълта ми е .. от какво може да е тази аномалния.. да работи на такива големи обороти и то постоянно работи на 1500 тук таме на 1200 .. по някгоа на 2000 3000 .. имам чувството че и ламбда сондата ми е изгоряла.. понеже ми бърка мн разхода на гориво качва го на 10-15 ... и като го запаля когато е студен пуши отзад много черно и мирише на бензин... и самия мотор някак прекъсва .. плс дайте съвети какво да правя.. без кола е ад
не искам и да го продавам.. дайте савети какво да правя.. каде да го закарам дори и в друг град да е само да стане .. но наи вече ако горе долу някой има предстара да каже.. маи мн писах сега вие пишете плс
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Станчо, в Троян май трудно ще намериш истински майстор, брат!
За оборотите потърси темички за почистване на стъпковото моторче. Ще помогне със сигурност, а и не е сложно.
Смени и въздушния филтър.
А сондата ще я мернем, лошото е, че най-вероятно ще ти идвам на гости чак като отворят прохода, че през Шипка... много път
За оборотите потърси темички за почистване на стъпковото моторче. Ще помогне със сигурност, а и не е сложно.
Смени и въздушния филтър.
А сондата ще я мернем, лошото е, че най-вероятно ще ти идвам на гости чак като отворят прохода, че през Шипка... много път
- stanchooo
- Автомобил:
- Двигател:
a
здрасти колега а ве .. то аз 4етох тука мн теми за това стъпково моторче за дросел клапа и какво ли не.. един колега даже снимки беше качил как се 4истят каде си и беше мн ефектно умен човек е той но .. проблема е че моя мотор е друг 1.8 ГТ и е съвсем различно всичко човека беше показал за 1.6 :П като отворя капака всичко е различно ако нямои може да помогни и на мен със снимка мн ще черпя .. :П и си мн прав за тея майстори всеки се прави че разбира а накрая ... дуци нищо не знаят за петак отложих ходенето при един майстор дето имал комп на бош и .. бил що годе добър но ме е страх да не ме налъжи нещо
за това ако може някои да даде съвет.. бтв ако някоя свещт е пробила може ли да бърка всичко?
- stanchooo
- Автомобил:
- Двигател:
a
ам как да я отка4а.. да срежа кабелите от нея а тя да си стои в двигателя или.. обясни малко по така .. че ще ми е за 1ви път да премахвам сонда
- stanchooo
- Автомобил:
- Двигател:
с
здравейте.. 1ва да кажа на колегата .. че там уж си запазих час за петак в 11 часа.. и това ми е последната надежда.. дано той ми я направим,че без кола... все едно не съм си аз
.... после да кажа за това с маркучите кадето може да смучи въздух... ще проверя утре... и друг човек ми го каза това ,че ако смучи възух някаде може да бърка мотора..
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: Обороти г-2 помогнете моля ви
stanchooo написа:здр на всички .. имам хипер голям проблем койтоми взв здравето.. имам голф 1.8 моно инжекция така наречения GT 90 конски сили... качва си оборотите .. от 1000 2000 3000 4000 .. и преди писах но не стигнах до никаде... дадох го на един майтстор лъга ме 1 месец счупи ми фара .. антената и огледалото .. накрая си го пребрах както съм го дал .. та мисълта ми е .. от какво може да е тази аномалния.. да работи на такива големи обороти и то постоянно работи на 1500 тук таме на 1200 .. по някгоа на 2000 3000 .. имам чувството че и ламбда сондата ми е изгоряла.. понеже ми бърка мн разхода на гориво качва го на 10-15 ... и като го запаля когато е студен пуши отзад много черно и мирише на бензин... и самия мотор някак прекъсва .. плс дайте съвети какво да правя.. без кола е ад
не искам и да го продавам.. дайте савети какво да правя.. каде да го закарам дори и в друг град да е само да стане .. но наи вече ако горе долу някой има предстара да каже.. маи мн писах сега вие пишете плс
Или регулировка или смяна на ТПС-а....не е ламбда сондата..е вероятно разбира се,защото все пак нямам в мозъка си инсталиран софтуера на БОШ-декодера
За ТПС има много изписано,но наистина не си за Троян...ТПС изисква отделен уред за настройка,който го нямат всички Елкони дори в големите градове.....защипват се пиновете и се определят градусите и напрежението което се променя в зависимост от градусите на въртене...абе мнооооого капризна и пипкава работа!
- stanchooo
- Автомобил:
- Двигател:
ясно че в троян са калпави и няма кои да го оправи ;( амм каде да отида .. че вече нямам нерви направо .. днес откачих ламбд сондата и наистина спря да пуши и да мирише на бензин не знам дали си го внуших но утре сутринта ще видя и ще кажа .. лошото е че като я откачих... разхода на таблото ми показва 20 на 100 а преди все 6-7-8 на 100 зависи каде и как карам .. дефакто не може без ламбд сонда или поне аз така си го обясних :П препоръчайте ми сервиз не зависимо каде е
- stanchooo
- Автомобил:
- Двигател:
и да допълна :П отворих и видях. дросел клапа .. или както там се казва беше като чисто ново нямаше никакво зацапване
-
bobi_833
- Автомобил:
- Двигател:
здраво и от мен аз имам голф 3 гт абс мотор незнам ко му е но и моя като го изрежа пуши черно и мериша на бензин.Иначе си работи супер но ми се струва че гори много .МФА то грацко ми показва 13 15 а изван града окло 7 8 .Мисла че понякога се дави.Преди време сминих дюзата штото отказа да пали и тогава ми се стори мн добре. Избели ауспуха и МФА ми показа дори 5 разход но са отново е така.Ако може някои да ме насоче ще сам мн благодарен.
-
palimunder
- Автомобил:
- Двигател:
Zdr, nqma ot kakvo da se pritesnqvate mahnete si lanbsondata i taka 6te q karate . moq golf e 2-ka 1.3i 89 godina i go karam ve4e okolo 2 godini bez sonda problema e 4e pogorva malko pove4e okolo 1 do 1.5 na 100 . Ina4e vsi4ko drugo e dobre nqma da pu6i otzade kato mu dam gas nqma ni6to . Za sondata tq e svurzana s komp-a na kolata i podava gre6na informaciq na komp-a kato se mahne.otreji kabelite bi trqbvalo da sa 3 na broi i ne se pritesnqvai kolata 6te si varvi dobre.A komp-a dava puk info na dvigatelq ot svoq strana i za tova ti pokazva 4e gori tolkova , vsu6nost e po malko.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”