изчезнаха ми спирачките???

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
mytanta
Автомобил:
Двигател:

изчезнаха ми спирачките???

Мнениеот mytanta » Чет 31 яну 2008 14:54

Вчера се качвам на колата и потеглям, на първото кръстовище усещам че колата спира много трудно,и при силно натискане на педала колата пак не спира. Та сега ми се налага да ползвам спирачката 50,60 метра по рано от мястото на което искам да спра. Направих ремонт на сервото че издишаше малко,смених спирачната течност,имам накладки,апаратите работят,обезвъздушени са,но спирачки пак нямам. Някой ако знае къде да търся проблема да сподели.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: изчезнаха ми спирачките???

Мнениеот joker » Чет 31 яну 2008 14:57

mytanta написа:Вчера се качвам на колата и потеглям, на първото кръстовище усещам че колата спира много трудно,и при силно натискане на педала колата пак не спира. Та сега ми се налага да ползвам спирачката 50,60 метра по рано от мястото на което искам да спра. Направих ремонт на сервото че издишаше малко,смених спирачната течност,имам накладки,апаратите работят,обезвъздушени са,но спирачки пак нямам. Някой ако знае къде да търся проблема да сподели.

Ами там си пипал.....първо там провери дали всичко е наред..

Потребителски аватар
petkovsky
Черният лебед
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petkovsky » Чет 31 яну 2008 14:57

пич най добре ходи на диагностика.

Потребителски аватар
ZZ_TOP
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ZZ_TOP » Чет 31 яну 2008 15:05

спирачната помпа ти се ебава нещо. А сервото поне аз доколкото знам несе ремонтира а се сменя (ако греша някои даме поправи нема са сърдя )

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Чет 31 яну 2008 15:29

Първо провери всички маркучета дали са си на мястото, или да нямаш някой откачен ( не "откачен" като луд ;) )

Аз имах същия проблем, един от маркучите за въздух беше спукан и там губеше налягане. Педала на спирачката ставаше твърд след 2 натискания.

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Чет 31 яну 2008 16:18

Спирачната помпа най-вероятно си е отишла - педала ти е пропаднал и въпреки че натискаш до край - няма никой. Най-евтината нова за 2ка е 64лв. за 3ка не знам. Аз в момента имам абсолютно същия проблем :evil: Ако сервото е прецакано педала ще ти стане твърд.

mytanta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mytanta » Чет 31 яну 2008 16:33

сервото го ремонтираха в сервиз/вече не издиша/,педалът на спирачката си е твърд както и преди да се влошат спирачките. как да разбера дали е маркуч. спирачната помпа е наред,педала не е пропадал.

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Чет 31 яну 2008 16:48

При мене се получи същото след смяна на спирачна течност. Имаше много боклуци в спирачната течност, които при смяната запушиха помпата. Реших го с смяна на помпата. Начина по който може да разбереш как ти е помпата е да отвъртиш медните маркучи които излизат от помпата и да видиш дали излиза течност, отвиваш един натискаш спирачката ако излиза го завиваш и пробваш другия. При мене на 3 маркуча не излизаше течност :cry:
След като смених помпата научих че можело да се отжори и да се почистят боклуците, иначе нова майче беше към 80лв за Г3 :(

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 31 яну 2008 21:09

Сигурен ли си че обезвъздушаването е направено както трябва ?? Ако напомпиш 2-3 пъти хваща ли добре?

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Чет 31 яну 2008 21:35

Колега за мен е сервото аз знам че един път отвориш ли го после много ама много трудно да напаснеш пластините вътре за да работи нормално.Иначе за проверка извади маркуча от сервото и си сложи пръста на маркуча а някои да запали колата ако има вакум значи си е добре ако ли не тарси проблема по маркучетата. Сложи някакъв болт на маркуча запали колата и направи едно кръкче и виш дали има разлика ако няма изхвърляи сервото и си купи друго.

Потребителски аватар
daniel.petrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daniel.petrov » Чет 31 яну 2008 21:56

колега имаш скъсано маркуче на вакума-едни тънички са.или някоя пластмасова тетчица ти се е счупила.запали и наостри уши.трябва да състи.почти съм сигурен.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”