изчезнаха ми спирачките???
-
- Автомобил:
- Двигател:
изчезнаха ми спирачките???
Вчера се качвам на колата и потеглям, на първото кръстовище усещам че колата спира много трудно,и при силно натискане на педала колата пак не спира. Та сега ми се налага да ползвам спирачката 50,60 метра по рано от мястото на което искам да спра. Направих ремонт на сервото че издишаше малко,смених спирачната течност,имам накладки,апаратите работят,обезвъздушени са,но спирачки пак нямам. Някой ако знае къде да търся проблема да сподели.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: изчезнаха ми спирачките???
mytanta написа:Вчера се качвам на колата и потеглям, на първото кръстовище усещам че колата спира много трудно,и при силно натискане на педала колата пак не спира. Та сега ми се налага да ползвам спирачката 50,60 метра по рано от мястото на което искам да спра. Направих ремонт на сервото че издишаше малко,смених спирачната течност,имам накладки,апаратите работят,обезвъздушени са,но спирачки пак нямам. Някой ако знае къде да търся проблема да сподели.
Ами там си пипал.....първо там провери дали всичко е наред..
- blue_shadow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При мене се получи същото след смяна на спирачна течност. Имаше много боклуци в спирачната течност, които при смяната запушиха помпата. Реших го с смяна на помпата. Начина по който може да разбереш как ти е помпата е да отвъртиш медните маркучи които излизат от помпата и да видиш дали излиза течност, отвиваш един натискаш спирачката ако излиза го завиваш и пробваш другия. При мене на 3 маркуча не излизаше течност
След като смених помпата научих че можело да се отжори и да се почистят боклуците, иначе нова майче беше към 80лв за Г3

След като смених помпата научих че можело да се отжори и да се почистят боклуците, иначе нова майче беше към 80лв за Г3

Колега за мен е сервото аз знам че един път отвориш ли го после много ама много трудно да напаснеш пластините вътре за да работи нормално.Иначе за проверка извади маркуча от сервото и си сложи пръста на маркуча а някои да запали колата ако има вакум значи си е добре ако ли не тарси проблема по маркучетата. Сложи някакъв болт на маркуча запали колата и направи едно кръкче и виш дали има разлика ако няма изхвърляи сервото и си купи друго.
- daniel.petrov
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”