Проблем с гаснене на колата.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
gadniqt
Автомобил: Golf 3
Двигател: 1.6 ABU

Проблем с гаснене на колата.

Мнениеот gadniqt » Чет 07 фев 2008 9:18

Ами днеска паля си колата(без проблем),но след 2-3 минути ми "прехърка" на 2-ра и 3-та и аха да загасне.Музиката в колата ми огасна и
на следващото кръстовище и колата на свободна скорост огасна.Лампичката на маслкото преди да загасне почна да мига(масло имам).В последствие се оказа,че акумулатора е паднал(май не съм затегнал горе клемата добре).Как да разбера дали динамото зарежда акумулатора и възможен ли е друг проблем? Казаха ми да замеря дали напрежението се вдига когато подавам гас,по това се разбирало дали зарежда?

Потребителски аватар
Junior
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Junior » Чет 07 фев 2008 9:25

Търсачката... имало е подобен проблем ...

gadniqt

Мнениеот gadniqt » Чет 07 фев 2008 9:33

Junior написа:Търсачката... имало е подобен проблем ...

Хм,потърсих,но ненамерих подобно(вероятно има).Поне някой да каже как да замеря дали ми зарежда динамото.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 07 фев 2008 15:20

Почисти до блясък и след това стегни почти до скъсване всички клеми на по-силовите вериги (познават се по дебелите проводници)
Предполагам, че проблема ти е бил от клемата, но може да си провериш заряда, наистина.
Премери колко ще ти е напрежението на акумулатора, след като не си карал колата близо 15 минути.
Палиш и с волтмер гледаш на клемите на акумулатора какво напрежение идва. Би трябвало при обороти над 1000-1500 да се установи м/у 13.8 и 14.3V. Не бива да надвишава това напрежение при увеличаване на оборотите.
Ако смяташ, че няма да можеш да се справиш, заповядай довечера на сбирката, ще го мернем ;)
Ама се обади, че едва ли ще се сетя. :lol:

gadniqt

Мнениеот gadniqt » Чет 07 фев 2008 15:27

Така доколкото съм разбрал има вероятност и да е от разхлабена връзка? Вечерта ще го измеря с мултицета да видя колко напрежение ми вади.Другият ми въпрос е,ако си вади около 14v.-това значе ли че по генератора всико си е ОК,макар че ме съмнява проблема да е от акумулатора(тогава изобщо нямаше да запаля, пък даже да карам 2-3 минути).

П.П. @radotom мерси за предложението,но се надявам,че сам ще се оправя.

gadniqt

Мнениеот gadniqt » Чет 07 фев 2008 18:20

Акумулатора малко го заредих,но като го премерих и с подаване на газ, и на спрял двигател все кам 12v. показва.Тея дни ще го водя на 'доктор' и ще пиша какво се е оказало

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”