Странна работа на мотора на три цилиндъра

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Странна работа на мотора на три цилиндъра

Мнениеот slav » Нед 27 яну 2008 15:51

Днес сутринта колата ми направи много странен проблем. Запали нормално, потеглих и след втория стоп на който спрях /т.е. след около 300 - 400 м./ колата започна да притриса, изгуби мощност и се усещаше все едно работи на три цилиндъра. Направи го точно в момента на изтеглянето от кръстовището. След около 100 м. спрях и колата продължи на празен ход да работи по този начин /като на три цилиндъра/ но интересно е че оборотите бяха като заковани т.е. не играеха. След това отново потеглих и отидох до мястото за което бях тръгнал. Интересното беше че като се движи колата се усеща че като ли за момент заработва на четирите цилиндъра и после пак на три и така с едно прекъсване, люшкане и без мощност. След час си тръгнах към вкъщи с идеята да развия свещите и да видя коя не е работила. Колата запали отново с това тресене. Потеглих и отново вървеше с люшкане като че ту на три ту на четири цилиндъра /оборотите на празен ход отново бяха стабилни/ и така на половината път изведнъж си заработи стабилно на четири цилиндъра и спря да прекъсва. Въпроса ми е може ли някоя свещ да работи по този начин т.е. да сработва само на моменти и после да се е оправила, или да търся причината другаде?
За информация:Преди това колата е карана доста време само градско и то на къси разстояния - може би около 300 км./около три четири седмици без никакво извънградско/. Свещи съм сменял преди около 10 хил.км NGK, тогава е сменян и горивен филтър и въздушен, от както съм купил колата /около 3 год./ по двигателя нищо не е пипано.
P.S.Не знам дали може да има отношение но вчера колата беше на автомивка, след което не е карана а е прибрана в гаража. Но все пак до сега след мивка така не е правила.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 27 яну 2008 15:55

свещи
кабели
бобина

и куп други неща могат да породят проблема... :(

кофти смес
слабо налягане на бенз помпа

Според мен карай така докато не излезе зайко байко :twisted:

Потребителски аватар
mario_lud.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mario_lud. » Нед 27 яну 2008 16:01

и аз имах такъф проблем и едни маистори ми били объркали свещите смених ги и колата пее успех

Потребителски аватар
Biotest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Biotest » Нед 27 яну 2008 16:10

Може и конденс да е да знаеш,преди седмица ми го направи тоя номер след автомивка!!!Мина малко време и вси4ко по старо му. :!:

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Нед 27 яну 2008 21:11

Точно с НГК ми се случи същата история, на няма и 10 хил и едната даде фира - сега БЕРУ и съм много доволен!

Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот slavi ivanov slavov » Нед 27 яну 2008 21:50

И аз да се обадя, залагам на конденз в капачката.

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Пон 28 яну 2008 10:36

Благодаря за отговорите колеги. Може би наистина ще карам и ще се ослушвам дали няма да има някакво развитие. Между другото от вчера насам откакто се оправи сама колата повече не е правила този проблем. Вчера след случката я поразкарах малко извънградско около 30-тина км. да се поиздуха малко :) Днес сутринта си запали отново нормално, изминах около 15 км. и за сега няма помен от това вчерашното изпълнение. Пък ако се окаже нещо свещи, кабели ще сменям и това е :)

Потребителски аватар
plamingo
Автомобил: VW Golf 5 FSI 115
Двигател: BAG 2004

Мнениеот plamingo » Съб 16 фев 2008 17:03

slav написа:Благодаря за отговорите колеги. Може би наистина ще карам и ще се ослушвам дали няма да има някакво развитие. Между другото от вчера насам откакто се оправи сама колата повече не е правила този проблем. Вчера след случката я поразкарах малко извънградско около 30-тина км. да се поиздуха малко :) Днес сутринта си запали отново нормално, изминах около 15 км. и за сега няма помен от това вчерашното изпълнение. Пък ако се окаже нещо свещи, кабели ще сменям и това е :)

Имам голф3 АЕА.Днес ми се случи същото, колега.Колата тръгва и почва да притриса,няма мощност.Оправи се след 5-10 минути проблемно каране :roll: .Дано при следващото запалване няма вече проблема.Свещите ми са нови-Беру.

Потребителски аватар
go6u
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот go6u » Съб 16 фев 2008 21:57

при мене е същото обаче го прави от време на време и то почна да го прави като застудя. свещите са бош. на 6-7 хил. км. 5 мин хълца и после като позагрее почва да работи нормално.

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Нед 17 фев 2008 0:57

slavi ivanov slavov написа:И аз да се обадя, залагам на конденз в капачката.

Потребителски аватар
joro_tt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro_tt » Пон 18 фев 2008 9:06

Май по рязкото застудявне ги е хванала няква епидемия пущините...
Тази сутрин и моята направи същата работа.
Като позагря се оправи.
И аз залагам на конденз в капачката.

d00mEr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот d00mEr » Пон 18 фев 2008 9:46

Мдаааааааа....

Тази сутрин , паля, загрявам, тръгвам, всичко ок... до първото кръстовище. И там като се започна едно въртене на стартер....
Едваааааам запали пак с много зор и на 2-3 цилиндъра, а вчера беше
като самолет, никакви проблеми.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”