Днес сутринта колата ми направи много странен проблем. Запали нормално, потеглих и след втория стоп на който спрях /т.е. след около 300 - 400 м./ колата започна да притриса, изгуби мощност и се усещаше все едно работи на три цилиндъра. Направи го точно в момента на изтеглянето от кръстовището. След около 100 м. спрях и колата продължи на празен ход да работи по този начин /като на три цилиндъра/ но интересно е че оборотите бяха като заковани т.е. не играеха. След това отново потеглих и отидох до мястото за което бях тръгнал. Интересното беше че като се движи колата се усеща че като ли за момент заработва на четирите цилиндъра и после пак на три и така с едно прекъсване, люшкане и без мощност. След час си тръгнах към вкъщи с идеята да развия свещите и да видя коя не е работила. Колата запали отново с това тресене. Потеглих и отново вървеше с люшкане като че ту на три ту на четири цилиндъра /оборотите на празен ход отново бяха стабилни/ и така на половината път изведнъж си заработи стабилно на четири цилиндъра и спря да прекъсва. Въпроса ми е може ли някоя свещ да работи по този начин т.е. да сработва само на моменти и после да се е оправила, или да търся причината другаде?
За информация:Преди това колата е карана доста време само градско и то на къси разстояния - може би около 300 км./около три четири седмици без никакво извънградско/. Свещи съм сменял преди около 10 хил.км NGK, тогава е сменян и горивен филтър и въздушен, от както съм купил колата /около 3 год./ по двигателя нищо не е пипано.
P.S.Не знам дали може да има отношение но вчера колата беше на автомивка, след което не е карана а е прибрана в гаража. Но все пак до сега след мивка така не е правила.
Странна работа на мотора на три цилиндъра
- mario_lud.
- Автомобил:
- Двигател:
- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря за отговорите колеги. Може би наистина ще карам и ще се ослушвам дали няма да има някакво развитие. Между другото от вчера насам откакто се оправи сама колата повече не е правила този проблем. Вчера след случката я поразкарах малко извънградско около 30-тина км. да се поиздуха малко
Днес сутринта си запали отново нормално, изминах около 15 км. и за сега няма помен от това вчерашното изпълнение. Пък ако се окаже нещо свещи, кабели ще сменям и това е 

- plamingo
- Автомобил: VW Golf 5 FSI 115
- Двигател: BAG 2004
slav написа:Благодаря за отговорите колеги. Може би наистина ще карам и ще се ослушвам дали няма да има някакво развитие. Между другото от вчера насам откакто се оправи сама колата повече не е правила този проблем. Вчера след случката я поразкарах малко извънградско около 30-тина км. да се поиздуха малкоДнес сутринта си запали отново нормално, изминах около 15 км. и за сега няма помен от това вчерашното изпълнение. Пък ако се окаже нещо свещи, кабели ще сменям и това е
Имам голф3 АЕА.Днес ми се случи същото, колега.Колата тръгва и почва да притриса,няма мощност.Оправи се след 5-10 минути проблемно каране

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”