Перкта зад радиатора ми спря да работи кото я бутна сам се варти много трудно.Приятели ми казаха че емало някакво лагерче в електромоторчето което обикновенно то се счупвало и за това не се варти .
Бихтели ми казали дали е вярно и ако е вярно каквое лагерчето икак даго сменя.
Предварително благодаря на хората които са си дали мнението
ПРОБЛЕМ С ПЕРКАТА ЗАД РАДИАТОРА
- policevidin
- Автомобил: VW Golf 3 Modificated
- Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996
колега незнам какво е по размер лагерчето, но е напулно възможно да се е пре....ло.по принцип няма какво друго да се прецака. тоест има но не вярвам да е това но все пак ще ти кажа, в моторчето има 2 магнита които са залепени с някъкво лепило за стените на моторчето, те ако за се разлепили също се върти трудно но също така скурца и ръшка като въртиш с ръка перката.
Съветът ми е, свали моторчето след това перката и капни малко масалце в/у лагерчето и го пусни директно на акумолатора като преди това си го раздвижил на въка докато започне да се движи по лесно. става и с някои спреи против ръжда.
И накрая имам един въпрос. като му подадеш ток препукват ли искри?????
ако препукват нямаш чак толкова голям проблем моторчето не е изгоряло! Успех!
Съветът ми е, свали моторчето след това перката и капни малко масалце в/у лагерчето и го пусни директно на акумолатора като преди това си го раздвижил на въка докато започне да се движи по лесно. става и с някои спреи против ръжда.
И накрая имам един въпрос. като му подадеш ток препукват ли искри?????
ако препукват нямаш чак толкова голям проблем моторчето не е изгоряло! Успех!
- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: ПРОБЛЕМ С ПЕРКАТА ЗАД РАДИАТОРА
незнам каква ти е колата но на моя голф са втулки аз лично само ги обърнах и за сега е добре -защото неможах да намеря новиD@nchoni написа:Перкта зад радиатора ми спря да работи кото я бутна сам се варти много трудно.Приятели ми казаха че емало някакво лагерче в електромоторчето което обикновенно то се счупвало и за това не се варти .
Бихтели ми казали дали е вярно и ако е вярно каквое лагерчето икак даго сменя.
Предварително благодаря на хората които са си дали мнението
- blue_shadow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
joker написа:Не си играй и не рискувай....вземи си един вентилатор 2 ръка(до 40 лв) и го смени-става лесно .....а сваления ако искаш пробвай да ремонтираш иго пази за резерва....Сега му е времето защото като се затопли може на някой баир да изпушиш...
Защо 2ра ръка, не се знае на какво ще попадне. 100 пъти по-добре е да иде да му рециклират моторчето. Мойто е рециклирано - нови втулки, четки и т.н., регулирано е на стенд за ел. двигатели и са е пушка.
- bomber
- Автомобил:
- Двигател:
blue_shadow написа:joker написа:Не си играй и не рискувай....вземи си един вентилатор 2 ръка(до 40 лв) и го смени-става лесно .....а сваления ако искаш пробвай да ремонтираш иго пази за резерва....Сега му е времето защото като се затопли може на някой баир да изпушиш...
Защо 2ра ръка, не се знае на какво ще попадне. 100 пъти по-добре е да иде да му рециклират моторчето. Мойто е рециклирано - нови втулки, четки и т.н., регулирано е на стенд за ел. двигатели и са е пушка.
Подкрепям колегата

- bomber
- Автомобил:
- Двигател:
joker написа:Знае се знае.....пробва се на място....хората дават и гаранции..
Вече 3 години съм с такъв без никакъв проблем....
да докторе,но е по-сигорно да дадеш старата да и се сменат там лагери,втулки,четки и да знаеш че е ок

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”