задни спирачки на голф 3 1.8
задни спирачки на голф 3 1.8
зна4и както на повечето голфове задните ми спира4ки не хващат добре, в смисъл ако вдигна гумата на крик, при натиснати спирачки може6 да си я въртиш почти спокойно. Знам за регулатора за тежеста, та въпроса ми е ако го натегна че да хващат задните ще повлияели на стабилността при спиране, да не вземе да се завърта или да захващат задните гуми.
- ЧАНДЛЪР БИНК
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Jerom
- Автомобил: Golf II
- Двигател: RF
- Контакти:
Аз си мислих въобще да разкарам кантара ама щом са си го сложили значи има защо.Един приятел го махна и вика,че сега спира много по добре...(а,да попитам...значи ръчната ми хваща от 2рото зъбче ама държи много слабо...та от накладките ли е? свалях барабаните преди 2 месеца и се оказа,че накладките са супер... ама мисля,че са ментета)
- ЧАНДЛЪР БИНК
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Jerom написа:Аз си мислих въобще да разкарам кантара ама щом са си го сложили значи има защо.Един приятел го махна и вика,че сега спира много по добре...(а,да попитам...значи ръчната ми хваща от 2рото зъбче ама държи много слабо...та от накладките ли е? свалях барабаните преди 2 месеца и се оказа,че накладките са супер... ама мисля,че са ментета)
Може да е от много неща :
1. Свали арабана и виж като дръпнеш ръчната дали ще се движят накладките. (при мен преди време се движеха само на деното колело)
2. Дали са равномерно износени барабаните (по точно дали не са износени на канали.)
3. Менте накладки (износват се барабаните не накладките)(или изобщо не спират)
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
kuban написа:значи аз отидох в сервиз и ми натегнаха ръчната, по този начин педала на спирачките се повдигна иначе хващаше много долу, наистина не било добра идея да се пипал този "кантар" на спирачките. наистина като се натовари колата хващат идеално.
Аз моя съм го сменял и сега е натегнат докрай и пак несъм особено доволен от задните спирачки. Плюс това тоя кантар не е свещенна крава та да не се пипа. Има се методика на настройка и тя не изисква кой знае какви инструменти и познания и може да се направи от всеки.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”