задни спирачки на голф 3 1.8

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kuban
Автомобил: VW
Двигател:

задни спирачки на голф 3 1.8

Мнениеот kuban » Пет 22 юли 2005 11:42

зна4и както на повечето голфове задните ми спира4ки не хващат добре, в смисъл ако вдигна гумата на крик, при натиснати спирачки може6 да си я въртиш почти спокойно. Знам за регулатора за тежеста, та въпроса ми е ако го натегна че да хващат задните ще повлияели на стабилността при спиране, да не вземе да се завърта или да захващат задните гуми.

Потребителски аватар
popeye
Автомобил: VW Passat variant 4motion 2002
Двигател: AMX 193hp 2771cc
Контакти:

Мнениеот popeye » Пет 22 юли 2005 19:31

може да започне да спира първо от зад и на мокро ще е като да дръпнеш ръчната

Потребителски аватар
ЧАНДЛЪР БИНК
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ЧАНДЛЪР БИНК » Пет 22 юли 2005 19:41

По този начин рискуваш на мокро и сняг. При спиране колата ще стане нестабилна и в 99% от случайте задницата ще разминава предницата.

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Пет 22 юли 2005 19:48

Аз си мислих въобще да разкарам кантара ама щом са си го сложили значи има защо.Един приятел го махна и вика,че сега спира много по добре...(а,да попитам...значи ръчната ми хваща от 2рото зъбче ама държи много слабо...та от накладките ли е? свалях барабаните преди 2 месеца и се оказа,че накладките са супер... ама мисля,че са ментета)

Потребителски аватар
ЧАНДЛЪР БИНК
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ЧАНДЛЪР БИНК » Пет 22 юли 2005 20:01

Jerom написа:Аз си мислих въобще да разкарам кантара ама щом са си го сложили значи има защо.Един приятел го махна и вика,че сега спира много по добре...(а,да попитам...значи ръчната ми хваща от 2рото зъбче ама държи много слабо...та от накладките ли е? свалях барабаните преди 2 месеца и се оказа,че накладките са супер... ама мисля,че са ментета)

Може да е от много неща :
1. Свали арабана и виж като дръпнеш ръчната дали ще се движят накладките. (при мен преди време се движеха само на деното колело)
2. Дали са равномерно износени барабаните (по точно дали не са износени на канали.)
3. Менте накладки (износват се барабаните не накладките)(или изобщо не спират)

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Пет 22 юли 2005 20:36

/kuban,sorry че пиша в твойта тема/ ами накладките май си се движат щото като натискам и отпускам спирачката се чува скърцане (желязо в зелязо) от задните колела (мисля че се жулат накладките в основата... явно накладките са ментета... (я ме ориентирайте за някакви накладки :) (цена и модел) )

Потребителски аватар
M4r1qn
Автомобил:
Двигател: C5 X7
Контакти:

Мнениеот M4r1qn » Съб 23 юли 2005 19:51

от днес - АТЕ - 18 лв - ама нещо не мога да се преборя с ръчната - пак не е добра а жилата са нови

Потребителски аватар
kuban
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот kuban » Пон 25 юли 2005 7:40

значи аз отидох в сервиз и ми натегнаха ръчната, по този начин педала на спирачките се повдигна иначе хващаше много долу, наистина не било добра идея да се пипал този "кантар" на спирачките. наистина като се натовари колата хващат идеално.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пон 25 юли 2005 9:36

kuban написа:значи аз отидох в сервиз и ми натегнаха ръчната, по този начин педала на спирачките се повдигна иначе хващаше много долу, наистина не било добра идея да се пипал този "кантар" на спирачките. наистина като се натовари колата хващат идеално.

Аз моя съм го сменял и сега е натегнат докрай и пак несъм особено доволен от задните спирачки. Плюс това тоя кантар не е свещенна крава та да не се пипа. Има се методика на настройка и тя не изисква кой знае какви инструменти и познания и може да се направи от всеки.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”