Голям проблем с Г4
Голям проблем с Г4
Първо привет на всички колеги от форума...проблема ми е следният..колицата ми Г4 1,4 16В AHW мотор...днес сутринта се случи нещо което направо ме потресе...нагаше ми се д апътувам рано сутрента...но точно тая сутрин си беше бая студ..паля си кочинката ...няма проблем...всичко ОК...минал съм около 40 км.никви ядове..спирам пред вкъщи...обръщам се и кво да гледам..под колата бая капки масло...вдигам капака..нищо...поглеждам зад двигателя..сичко масло
.....и то по точно в ниската час долупри полуоските...но дето го е завихряло сичко омазано..гледах киорих са..немоа разбера от къде точно е фърляло маслото...дърпам щекъта...НИКОИ НЯМА ....на върха само като капчица го засича че все пак има сиг ...около литър може би!!!!...и това ми подсказва..поне аз тъи си мисля че раутат е сериозна...някои от вас колеги може ли дададе някве педложения къв ши го ям...но така или иначе утре ши я карам в бокса...мерси предварително за отговорите

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм специалист но според доста теми които съм чел с подобни симптоми най-вероятно не е нещо сериозно а просто замръзване някъде по маслените пътища /гъсто масло,кофти филтър,задръстен оттдушник/ и оттам избива откъдето намери ! Обикновенно става през пръчката за маслото но при теб е намерило друг път !
- 4i4o vlade
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- dokros
- Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
- Двигател: 1.9 TDI ALH
- Контакти:
Наливайте масла боклуци и после задавайте въпроси из форума -защо така.Казвам аз че 16V се кара с пълна синтетика ,никой не чува.
Ами наливайте М10 Д тогава.
Отиваш в най-близкия сервиз на АВТОМОТОР-КОРПОРАЦИЯ /официален вносител на Ситроен/ , купуваш за 82 лв 5-литрова туба ТОТАЛ 5w/40,която със сигурност не е менте и няма да има проблеми , описани по-горе.
В официалния дилър на VW ми предложиха кастрол- 5/40 за 28 лв литъра.
Ами наливайте М10 Д тогава.
Отиваш в най-близкия сервиз на АВТОМОТОР-КОРПОРАЦИЯ /официален вносител на Ситроен/ , купуваш за 82 лв 5-литрова туба ТОТАЛ 5w/40,която със сигурност не е менте и няма да има проблеми , описани по-горе.
В официалния дилър на VW ми предложиха кастрол- 5/40 за 28 лв литъра.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”