Спирачки - проблем !?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
spectrum
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Спирачки - проблем !?

Мнениеот spectrum » Съб 01 мар 2008 18:41

Проблема е следният след като покарам колата 5 - 6 километра предните спирачки блокират смисъл спирачният апарат не се връща и притиска диска дакажем колата като е под наклон нетръгва губи всякаква инерция кофти с 2 думи... знам че причините може да са много, аз мисля да самажа малко спирачният апарат данеби нещо да е клеясъл и като се понагре малко да зацепва и да неиска да връща страното е че първите няколко километра колата няма никакви проблеми и спирачният апарат си работи съвсем нормално рядко се случва при първото натискане на спирачките педала малко да пропадне по-вече ...
ако мислите че моита идея със смазването на спирачният апарат ще помогне с какво бихте ме посъветвали да го смажа ...

Потребителски аватар
alister
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alister » Нед 02 мар 2008 9:32

Всички апарати ли блокират?
Почни от най лесното. Раздвижи водачите към държачите на апаратите. Може после и ревизия на апаратите - там има доста гумени елементи. Но това е по сложно...

Потребителски аватар
spectrum
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spectrum » Нед 02 мар 2008 10:20

не само на предните колела блокират и джантите /лети джанти/ се нагряват дотолкова че като ги пипна парят като я дигна на крик и се опитам да въртя гумата не се получава, но всепак силата на зацепване на лявата и дясната е в различна степен ... даваите акъл как да се справя с този гаден проблем ...

Потребителски аватар
komitov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот komitov » Нед 02 мар 2008 10:36

Има няколко варианта.
1 спирачна помпа не връща налягане.
2 спирачни маркучи раздуват се от вътре налягането преминава към спирачните апарати но не може да се върне.
3 блокирали(клеясали) бутала на спирачните апарати

Потребителски аватар
spectrum
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spectrum » Нед 02 мар 2008 10:55

Значи искамисе да отхвърля помпата защото отначало си работи и изведнъж да спира след 7 - 8 километра малко ми е странно, маркучетата съм ги сменял преди 2 години /не че неможе да са ментета/ пак поради подобен проблем тогава ми промиваха цялата спирачна система защото предишният собственик /италианец/ никога небеше сменял спирачна течност, склонен съм да мисля че е от самият спирачен апарат ...

Потребителски аватар
stancorotax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stancorotax » Нед 02 мар 2008 11:06

кофти спирачни маркучи и кофти спирачна течност

Потребителски аватар
spectrum
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spectrum » Нед 02 мар 2008 11:34

за маркучите немога да гарантирам макар че изглеждат хубави, но течноста е добра

Vesselin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vesselin » Нед 02 мар 2008 11:56

Пробвай да отвартиш щуцерите за обезвъздушаване, ако отпусне е много вероятно да са маркучите. И аз имах подобен провлем и сега трябва да сменям накладките защото като прегреят феродото се втвърдява и спират да ловят.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”