Проблем при палене след смяна на бензинова помпа

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
smilianovabs
Автомобил:
Двигател:

Проблем при палене след смяна на бензинова помпа

Мнениеот smilianovabs » Нед 02 мар 2008 9:37

Проблема е че след като смених бензиновата помпа(взех някаква италианска за 12олв с гаранция),когато бензиномера ми показва в началото на червения сектор като запаля запалва и след 5 сек гасне.Дори и да подавам газ пак гасне.Когато има повече бензин този проблем изчезва.Ниякои може ли да ми помогне? На какво се дължи това? колата ми е голф 3гт 1.8абс мотор.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 02 мар 2008 9:45

освен да не е поставена както трябва...

завива се на дъното...ако не е завита няма да успее да захапе от малкото бензин :?

нещо такова ми се върти....

Потребителски аватар
LUDsAUDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LUDsAUDI » Нед 02 мар 2008 12:41

Колега , имах сходен на твоя проблем след смяна на бензинова помпа. Оказа се че бензиномера ми лъже с около 7-8л и дефакто на последната(от ляво на дясно) червена чертичка вече няма никой в резервоара. Проблема го реших като държа колата поне на първа бяла черта и нямам никакви проблеми от тогава , но е изнервящо. Ходих по разни жичкаджии казват че всичко е ОК проблемът идвал от сондата. Ако може някой колега да изкаже мнение подлежи ли на ремонт ли , на регулиане ли и аз не знам за да ми показва вярно. Колата е 3-ка АБС :?

Потребителски аватар
chakarov_force
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chakarov_force » Нед 02 мар 2008 16:44

Само помпата ли сменихте или помпата с целия кожух с поплавака ?

Потребителски аватар
LUDsAUDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LUDsAUDI » Нед 02 мар 2008 17:37

Аз лично смених само помпата за около 100-на лева , защото всичко с кожуха и поплавака беше около 260-280лв менте и около 450-460лв оригинално , нещо такова ми се върти из главата :roll:

Потребителски аватар
дзвера
Автомобил: ford escape
Двигател:

Мнениеот дзвера » Нед 02 мар 2008 19:47

LUDsAUDI написа:Колега , имах сходен на твоя проблем след смяна на бензинова помпа. Оказа се че бензиномера ми лъже с около 7-8л и дефакто на последната(от ляво на дясно) червена чертичка вече няма никой в резервоара. Проблема го реших като държа колата поне на първа бяла черта и нямам никакви проблеми от тогава , но е изнервящо. Ходих по разни жичкаджии казват че всичко е ОК проблемът идвал от сондата. Ако може някой колега да изкаже мнение подлежи ли на ремонт ли , на регулиане ли и аз не знам за да ми показва вярно. Колата е 3-ка АБС :?

и азго имам тоя проблем смених помпа и беше в средата(стрелката на бензиномера) взимам колатаи показва почти чертичка след половината :shock и ми казаха под половината да не пада че помпата загрява :?

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Мнениеот dokros » Пон 03 мар 2008 10:30

След смяна на бензинова помпа , ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се сменя и горивен филтър, който се набива с боклуци , при ваденето на старата помпа ,се вдигат куп утайки от дъното на резервоара.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”