Проблем с 5та скорост /отстранен/.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Golf 3 -Astra 1.6
Автомобил:
Двигател:

Проблем с 5та скорост /отстранен/.

Мнениеот Golf 3 -Astra 1.6 » Пет 29 юли 2005 20:05

Днес на два пъти изпреварвам на 4та и когато трьгна да слагам 5та ми вкарва трета. Направо се побърках, ускорявам до 120 на 4та и няма да ви разправям как реве двигателя на тази скорост и обороти на трета. Направих още няколко опита на по ниска скорост и се оказа, че средно на две-три проби ведньж ми дава пета. Какьв може да е проблема? Синхронизатор ли що ли? Направо я намразих вече тази марка VW. Сериозно се замислям да я продам тази машина и никога, ама никога повече да не се качвам на VW. Колата е Голф 3 Комби, 1.8 АБС мотор 90кс. Mad :banghead: :banghead: :help:

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Пет 29 юли 2005 20:21

Виж тази тема http://www.vwclub-bg.org/forum/viewtopic.php?t=3077. Аз имах подобен проблем и ми смениха нещо си пластмасово при скоростния лост и оттогава е супер, но трябва да се натисне лоста надолу като за задна за да вкараш 5-та.
ПП Става въпрос за голфче 2-ри номер.

Потребителски аватар
Golf 3 -Astra 1.6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf 3 -Astra 1.6 » Пет 29 юли 2005 20:35

Дали става вьпрос за сьщото? При мен от пьрва до четвьрта са ОК. gruebel

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с 5та скорост

Мнениеот musura » Пет 29 юли 2005 21:38

Golf 3 -Astra 1.6 написа: Направо я намразих вече тази марка VW. Сериозно се замислям да я продам тази машина и никога, ама никога повече да не се качвам на VW. Колата е Голф 3 Комби, 1.8 АБС мотор 90кс.

Колега, вземи най-накрая я продай тази кола, изтрий си акунта от форума, че и ние да мирясаме. Откакто съм в този форум многократно съм чел мненията ти относно колко е фалшиф Голфа и как Астрата е върха. Лично мен малко ме дразниш с постоянните си хули към любимата марка.

Нали ти беше онзи дето е в чужбина и си носи масло от БГ? Кога за последно си бил в квалифициран сервиз с автомобила си? Или разчиташ на това "да ръгаш" скоростите, пък колата да върви?

Потребителски аватар
Golf 3 -Astra 1.6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf 3 -Astra 1.6 » Пет 29 юли 2005 22:05

musura написа:
Колега, вземи най-накрая я продай тази кола, изтрий си акунта от форума, че и ние да мирясаме. Откакто съм в този форум многократно съм чел мненията ти относно колко е фалшиф Голфа и как Астрата е върха. Лично мен малко ме дразниш с постоянните си хули към любимата марка.?

При пьрва вьзможност ще го направя колега, само че аз не сьм от онези дето сьсипват една кола и после гледат да я пробутат на някой будала, без да ги е грижа дали будалата не е гладувал няколко години за да си я купи. Сьжалявам, че постингите ми те дразнят, но аз казвам това, което виждам и преживявам. Нямам никакьв повод дори за малко радост от Голфа. В този форум сьм не за да хуля, а да споделя проблемите си, сьжалявам че прозвучава като хула.

musura написа:Нали ти беше онзи дето е в чужбина и си носи масло от БГ? Кога за последно си бил в квалифициран сервиз с автомобила си? Или разчиташ на това "да ръгаш" скоростите, пък колата да върви?

Да колега, аз съм този дето си носи масло от БГ, ти в колата масло не си ли носиш? Проблема е, че VW яде повече масло и от двутактов автомобил. А що се отнася за сервиза, за близо 10те месеца откакто се сдобих с този ГОЛФ сьм влизал поне 5 пьти в специализиран сервиз, два от които вьв ВАНТО, (неспециализиранете не ги броя, многооо са), аз даже вече се чудя на кое му се вика специализиран? Някакви препорьки?. Хвьрлих 2 500 лв за да доизкусурявам кола, която ми струваше 6700 и продьлжвам да хвьрлям луди пари за един явно пьлен боклук на някакви си само 165 000 реални километра.

ПП Аз преди да я купя тази кола питах, мога ли да я рьчкам, щото аз ако не я рьчкам мога да си пьтувам с автобуса. Казаха ми: "те тва ти е кола само за рьчкане". Мерси... :censored:

Последна промяна от Golf 3 -Astra 1.6 на Съб 30 юли 2005 14:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 29 юли 2005 22:10

Съветът ми е да намериш този който ти я е продал и да му Smackbum .
Явно си попаднал на най-сдуханият голф в страната. Съжалявам, че срещу тези 10 000 лева които си изхарчил за него не получаваш нищо :(

Потребителски аватар
ALiGaToR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ALiGaToR » Пет 29 юли 2005 22:13

Golf 3 -Astra 1.6 написа:и когато трьгна да слагам 5та ми вкарва трета.

И аз имах същуя проблем ама на GOLF 2 и се оказа едно от лостчетата(те са две) за првкючване които свързват скоростния лост със скоростната кутия. Не знам при теб как е но при мен беше така. Надявам се да съм ти бил полезен.

Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Пет 29 юли 2005 23:26

Със сигурност не е синхронизатор,фиксатор или нещо от сорта.Един ден имах същия проблем - спрях колата размърдах скоростите откъм двигателя (там едно такова стърчащо :D ) и нещата се оправиха.Просто трябва да се понагласи лостовата система.Това определено не е проблем заради който да си продадеш колата :wink:

Потребителски аватар
Golf 3 -Astra 1.6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf 3 -Astra 1.6 » Съб 30 юли 2005 8:41

Благодаря за сьветите, ще се пробвам сам, но ми се струва, че е крайно време да се обадя на Ваското.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 30 юли 2005 9:34

откога те чакам...виж ми аватара...mhihi mhihi

Потребителски аватар
ALiGaToR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ALiGaToR » Съб 30 юли 2005 9:37

Syncro написа:Със сигурност не е синхронизатор,фиксатор или нещо от сорта.Един ден имах същия проблем - спрях колата размърдах скоростите откъм двигателя (там едно такова стърчащо :D ) и нещата се оправиха.Просто трябва да се понагласи лостовата система.Това определено не е проблем заради който да си продадеш колата :wink:

Така де и аз казвам че е от лостчетата.

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Съб 30 юли 2005 10:16

Сори за оффтопика.
Голф 3 комби 90 к.с. първо не е кола за ръчкане, а кола за хора които превозват нещо обемисто!
Само за парите, които си дал за ремонт по твоите думи, можеше да си купиш едиа кафемелачка, например Астра 1.4и.... и да си я "ръчкаш" колкото искаш!

п.с. За 2500 лв незнам какво би трябвало да си сменил, но дори и купе да си сменял пак ми се струват много!
п.с.2 ... такъв голф струва 6700, ако е края на 97ма година!

Потребителски аватар
Golf 3 -Astra 1.6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf 3 -Astra 1.6 » Съб 30 юли 2005 12:29

madmen написа:Сори за оффтопика.
Голф 3 комби 90 к.с. първо не е кола за ръчкане, а кола за хора които превозват нещо обемисто!

Зависи, кой какво разбира под рьчкане? Ако за теб рьчкане е да вземеш старта на някого, за мен рьчкане е да мина за 10 часа 1200-1400 км с почивките и да имам сили да изпия две бири без да заспа на масата. А обемистото нещо при мен са две малки деца и жена ми + багаж, достатьчно обемисто, нали?
madmen написа:Само за парите, които си дал за ремонт по твоите думи, можеше да си купиш едиа кафемелачка, например Астра 1.4и.... и да си я "ръчкаш" колкото искаш!

Астра си имам и когато не ми се налага да возя нещо обемисто си я карам с голям кеф. Тя е почти на същите километри като Голфа, като 80 000 там са си лично мой. Никога, ама никога не ме е оставила на пътя. Всичко, което съм правил по нея е ремъци, филтри и веднъж водна помпа -32Е, но дори и за помпата ми "каза" седмица предварително, така че за кафемелачката, ши извиняваш.

madmen написа:п.с. За 2500 лв незнам какво би трябвало да си сменил, но дори и купе да си сменял пак ми се струват много!!

Ами от тези пари извади 500 лв за гуми, 300 за аларма и 300 за музика и смятай. Първо да те питам, знаеш ли, колко струва един заден амортисъор за тва читаво комби? А знаеш ли, колко струва да ти сменят в немски сервиз бензинова помпа? А АБС датчик? А...да изреждам ли?

madmen написа:п.с.2 ... такъв голф струва 6700, ако е края на 97ма година!
Такъв Голф, ако е 97 година НЯМА как да струва 6700, освен ако не го купуваш от Дет Маг. gruebel

Потребителски аватар
Golf 3 -Astra 1.6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf 3 -Astra 1.6 » Нед 31 юли 2005 12:58

Днес ми се наложи 3 пъти да сложа пета и О чудо, и трите пъти се получи от раз. Нищо не пипах преди това, просто чаках малко свободно време за да звънна на ваското. Утре ми се очертават към 300 км път, стискайте палци. bowdown Drive

Torque
Автомобил:
Двигател:

йгй

Мнениеот Torque » Пон 01 авг 2005 15:47

Тук е моментът да попитам относно тези пластмасови лостчета на ск. кутия. Става въпрос за Голф2. Първа влиза малко трудно и може да се сбърка със задна. Видях, че ми е износен пластмасови палец който служи за ограничител, но дори и да поставя лоста така, че ако не беше износен палеца пак да опираше, пак влиза с чалъм. Вече две години карам така, доста добре съм я налучкал, но все пак някога на сфетофарите ми къса нервите. Може ли да проблем да има и в тези лостчета?
ПС: А жената пък изобщо не може да я кара колата. Само жигулата може, ама не иска. Тежък бил волана.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”