Спирачки или липсата им

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Спирачки или липсата им

Мнениеот amikus » Пет 21 дек 2007 0:10

Колеги помагайте изчетох няколко теми относно моя проблем ама не намерих отговор.Проблема е следният:днес сутринта след като натиснах спирачки ми пропадна педала почти до долу и едвам спирам като го напомпам се вдига малко и пак спада четох че най вероятно са някакви маншети в спирачната помпа?Та въпроса ми е следният подлежат ли на смяна или ремонт?Накладките отпред са сменени преди месец и след смяната като натиснех спирачки съскаше нещо и ми спадна нивото на спирачната течност 90 км след смяната на накладките долях дот4??Колата е с абс.С педала на съединителя е подобна история той пък след каране пр.100 км. слиза много надолу и отлепя ниско като го вдигна с крак си застава нормално и си отлепя нормално?И за него ми казаха че някакви гумички се сменят ама как и мога ли сам ако може цени и откъде?Завършил съм автотранспортен техникум някога:).Помагайте че от утре съм отпуск и не мога да пътувам без спирачки за провинцията:cry: :cry: :cry:

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пет 21 дек 2007 0:25

Сменяй помпа, струва 60лв :!: :!: :!: С това шега не бива, гумички може да смениш, но няма да те изкара дълго, не забравяй, че цилиндъра сигурно е с нарушено покритие :!: Не си струва да смениш, пак да пропадне педала и то в неподходящо време, недай си боже да стане и беля, после пак да сваляш и да слагаш нова помпа, пак обезвъздушаване....може да загубиш много повече пари и време от стойността на една нова спирачна помпа....
П.П.Не си сипвал спирачна течност на Приста Ойл, нали :?:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 21 дек 2007 8:21

NovobranecGT написа:П.П.Не си сипвал спирачна течност на Приста Ойл, нали :?:

Моето мнение е,че е читава :roll: .
Като си сложиш новата помпа си смени и цялата течност - около 1 литър е (може и малко повече да е).

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

спирачки

Мнениеот amikus » Пет 21 дек 2007 9:15

Добре а спирачната помпа мога ли сам да си я сменя или в сервиз?А за съединителя отелна помпа ли е?

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Re: спирачки

Мнениеот chefito » Пет 21 дек 2007 9:17

amikus написа:Добре а спирачната помпа мога ли сам да си я сменя или в сервиз?А за съединителя отелна помпа ли е?

съединителя не ти ли е с жило :oops:

помпата ако разбираш се сменя лесно, но има навиране отдолу...абе я иди в сервиз при това хубав че за 30лв труд ще направиш некоя беля...

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

не

Мнениеот amikus » Пет 21 дек 2007 9:50

Съединителя не ми е с жило ами е маслен и той бил с някаква помпа и на него гумички трябвало да се сменят ми казаха?

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

спирачки

Мнениеот amikus » Пет 21 дек 2007 9:53

Ако може някакви снимки на спирачната помпа умряла и на тази на съединителя?Искам да си я сменя сам писна ми от недоносени майстори дет само викат сменяй и дай пари и дет ми оправят едно и потрошат 3

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Re: спирачки

Мнениеот dxd » Пет 21 дек 2007 10:55

amikus написа:Ако може някакви снимки на спирачната помпа умряла и на тази на съединителя?Искам да си я сменя сам писна ми от недоносени майстори дет само викат сменяй и дай пари и дет ми оправят едно и потрошат 3

Кажи им на тези майстори дето ти казват,че съединителя ти е с помпа да се ..... в г..а :lol: Съединителя ти е с регулируемо жило-така,че споко,а за спирачната помпа сменяй/не е скъпа/ барабар с нова течност-ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Дот 4 ли Дот 5.1-силиконова/аз съм с такава на ОМВ и съм много доволен/,но в никакъв случай Дот 5 Системата побира около 750мл,но си вземи 1л за всеки случай-ако ти се наложи да доливаш :wink:

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

съединител

Мнениеот amikus » Пет 21 дек 2007 11:58

Колега маслен е съединителя лично съм го видял няма жило колата е с абс и е синхро 94 година като отвъртя един майстор една пробка и падна до долу педала после помпих и доливахме спирачна течност дот4 няква руска 500 гр шише за 6 лева.

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

помпа

Мнениеот amikus » Пет 21 дек 2007 12:00

казаха ми че били 2 помпи и им се е...ват гумичките затова не връщат???

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

спирачки

Мнениеот amikus » Пет 21 дек 2007 12:06

Защо след смяна на накладки не ми спадна налягането на спирачната течност майстора каза че само е прибрал цилиндърчетата а след 70 км ми засвети лампата на ръчната и наливах спирачна течност?Оправи се нивото и сега тоя номер?Да не би нещо да е окотил при смяната и сега да губя спир. течност или да лапа въздух?Отивам сега с куфара да гледам нивото и ще снимам.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пет 21 дек 2007 12:28

Огледай за теч.

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

спирачки

Мнениеот amikus » Пет 21 дек 2007 13:52

Теч не видях ама нямаше спир течност долях доста и е до половината??Наливам и изчезва някаде?Сега като има спир течност е ок ама докога?

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

спирачки

Мнениеот amikus » Пет 21 дек 2007 13:54

Мисля да свалям гумите предните и да гледам някой ще помпи и така.А как се обезвъздушава на голфа системата???

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Пет 21 дек 2007 14:53

Е щом си синхро може и да е така :oops: И аз съм с Абс на спирачките и за да си пазя помпата като сменях течността ходих да ми го сменят с компресор 20лв и те съветвам заради помпата/новата,която ще слагаш/да го направиш така,че са много капризни тези помпи,а твойта е двойно по-скъпа от обикновенната помпа :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”