Спирачки или липсата им
- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Спирачки или липсата им
Колеги помагайте изчетох няколко теми относно моя проблем ама не намерих отговор.Проблема е следният:днес сутринта след като натиснах спирачки ми пропадна педала почти до долу и едвам спирам като го напомпам се вдига малко и пак спада четох че най вероятно са някакви маншети в спирачната помпа?Та въпроса ми е следният подлежат ли на смяна или ремонт?Накладките отпред са сменени преди месец и след смяната като натиснех спирачки съскаше нещо и ми спадна нивото на спирачната течност 90 км след смяната на накладките долях дот4??Колата е с абс.С педала на съединителя е подобна история той пък след каране пр.100 км. слиза много надолу и отлепя ниско като го вдигна с крак си застава нормално и си отлепя нормално?И за него ми казаха че някакви гумички се сменят ама как и мога ли сам ако може цени и откъде?Завършил съм автотранспортен техникум някога:).Помагайте че от утре съм отпуск и не мога да пътувам без спирачки за провинцията:cry:

- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
Сменяй помпа, струва 60лв
С това шега не бива, гумички може да смениш, но няма да те изкара дълго, не забравяй, че цилиндъра сигурно е с нарушено покритие
Не си струва да смениш, пак да пропадне педала и то в неподходящо време, недай си боже да стане и беля, после пак да сваляш и да слагаш нова помпа, пак обезвъздушаване....може да загубиш много повече пари и време от стойността на една нова спирачна помпа....
П.П.Не си сипвал спирачна течност на Приста Ойл, нали
П.П.Не си сипвал спирачна течност на Приста Ойл, нали
- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
спирачки
Добре а спирачната помпа мога ли сам да си я сменя или в сервиз?А за съединителя отелна помпа ли е?
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Re: спирачки
amikus написа:Добре а спирачната помпа мога ли сам да си я сменя или в сервиз?А за съединителя отелна помпа ли е?
съединителя не ти ли е с жило
помпата ако разбираш се сменя лесно, но има навиране отдолу...абе я иди в сервиз при това хубав че за 30лв труд ще направиш некоя беля...
- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
не
Съединителя не ми е с жило ами е маслен и той бил с някаква помпа и на него гумички трябвало да се сменят ми казаха?
- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
спирачки
Ако може някакви снимки на спирачната помпа умряла и на тази на съединителя?Искам да си я сменя сам писна ми от недоносени майстори дет само викат сменяй и дай пари и дет ми оправят едно и потрошат 3
Re: спирачки
amikus написа:Ако може някакви снимки на спирачната помпа умряла и на тази на съединителя?Искам да си я сменя сам писна ми от недоносени майстори дет само викат сменяй и дай пари и дет ми оправят едно и потрошат 3
Кажи им на тези майстори дето ти казват,че съединителя ти е с помпа да се ..... в г..а
- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
съединител
Колега маслен е съединителя лично съм го видял няма жило колата е с абс и е синхро 94 година като отвъртя един майстор една пробка и падна до долу педала после помпих и доливахме спирачна течност дот4 няква руска 500 гр шише за 6 лева.
- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
помпа
казаха ми че били 2 помпи и им се е...ват гумичките затова не връщат???
- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
спирачки
Защо след смяна на накладки не ми спадна налягането на спирачната течност майстора каза че само е прибрал цилиндърчетата а след 70 км ми засвети лампата на ръчната и наливах спирачна течност?Оправи се нивото и сега тоя номер?Да не би нещо да е окотил при смяната и сега да губя спир. течност или да лапа въздух?Отивам сега с куфара да гледам нивото и ще снимам.
- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
спирачки
Теч не видях ама нямаше спир течност долях доста и е до половината??Наливам и изчезва някаде?Сега като има спир течност е ок ама докога?
- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
спирачки
Мисля да свалям гумите предните и да гледам някой ще помпи и така.А как се обезвъздушава на голфа системата???
Е щом си синхро може и да е така
И аз съм с Абс на спирачките и за да си пазя помпата като сменях течността ходих да ми го сменят с компресор 20лв и те съветвам заради помпата/новата,която ще слагаш/да го направиш така,че са много капризни тези помпи,а твойта е двойно по-скъпа от обикновенната помпа 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”