Шум - подскърцване

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
el_nino
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Шум - подскърцване

Мнениеот el_nino » Пет 29 фев 2008 23:11

Значи шумът немога да го доловя дали идва отпред или отзад .... появява се само когато съм в задръстване и се влачи колоната т.е. когато съм на 1 и/или 2-ра скорост .....шумът се появява веднага щом отпъсна съединителя и изчезва веднага щом пипна педала на спирачките .... освен горно изброените моменти към тях приспадам и бавен ляв завой . Шумът наподобява се едно джантата ми е крива и опира в спирачния диск и шума не е цяло оборотен а само на половин ..... ( ако мога така да се изразя - скръц/скръц циклично повтарящ се ) Джантите са прави и нямат кривини .... при движение на скорост пума го няма ... Ако има значение съединителя е заминал почти и задните накладки и те така (с барабани съм) но накладките скърцат по друг начин ..... Немога да си обясня от къде идва изобщо този звук .... които понякога е дори по силен от доста силна музика в колата . И още една добавка че не е постоянен т.е. не винаги го прави това колата ...

Помощ защото звука е доста притеснителен и дразнещ .

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Съб 01 мар 2008 0:03

Според мен смени съединителя и тогава виж как ще е :roll:

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Съб 01 мар 2008 0:24

Прилича ми на лагери на главини (малко вероятно е да е от съединител).При мен беше така скърцаше, скърцаше и накрая забочнаха да бучат.Смених предните и работата заспа....

magiosnik^
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот magiosnik^ » Чет 06 мар 2008 23:44

на ляв завой се натоварва десен лагер и обратно ,.. може и да са лагери ,.. но погледни си все пак и спирачната система ,.. може да задържа някое цилиндърче беше ми се случило преди години и все подритвах спирачката да не ми стърже

пиши после ако се справиш с проблема да знаем от какво е било

el_nino
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот el_nino » Пет 07 мар 2008 10:43

magiosnik^ написа:на ляв завой се натоварва десен лагер и обратно ,.. може и да са лагери ,.. но погледни си все пак и спирачната система ,.. може да задържа някое цилиндърче беше ми се случило преди години и все подритвах спирачката да не ми стърже

пиши после ако се справиш с проблема да знаем от какво е било

в случай че спирачките задържат защотото и други хора имат такива съмнения .... каква е процедурата по спирачните апарати ?

magiosnik^
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот magiosnik^ » Нед 09 мар 2008 22:58

Свали колелото и виж дали накладките са вече към края ,.. ако са заминали ги смени и пробвай как ще е защото като са нови по лесно връщат цилиндърчетата ,.. ако пък не е това не смяна на спирачните апарати към 25-30 лв са на моргата а за нови незнам

и все пак трябва да си сигурен 4е е спира4ките

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”