:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Един сантиментален въпрос за GOLF 2 1,6 Diesel

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
BigOne
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Един сантиментален въпрос за GOLF 2 1,6 Diesel

Мнениеот BigOne » Пет 14 мар 2008 18:31

Здравейте..
С две думи...Имам GOLF 2 1,6 Diesel...набор 1986.В нашето семейство е от 1994 година.За да не навлизам в излишни подробности....ще кажа..:
За дългия си живот, никога не е спирала да се движи, никога не ме е предавала...Беше на баща ми, после на брат ми, от доста време моя...
С нея ме изпратиха в казармата с нея ме прибраха...и в тоя дух..

Не ми дава сърце, нито да я продам,нито да я захвърля..карам я до ден днешен.Не съм бил перфекционист в поддръжката.Нито пък я глезя дори напротив..

"Тъжното е" че отказва да "сдаде" и да се предаде...двигателя е ЧУК...пали в яките студове, когато и да я ритна ще си вдигне заветните 145км/ч...,масло не пипа...харчи смешно.Както подобава да се държи един здрав и надежден автомобил пък дори и да е на 22 години...

Дотук всичко е ок, надявам се изясних ситуацията..

ОБАЧЕ

Колкото и да е корава над 10те години служба в БГ условия си казват тежката дума..още е в прилично състояние...но изглежда, като стар ветеран войник...
Пооочукан,посмачкан с белези но все пак корав и як...
И въпреки всичко..,ако не направя нещо серизно за купето и ламарините..след година две,ще съм принуден да я изхвърля за скрап.Нещо коетооооо...не си и помислям.

Идваме и на същинския въпрос....
Пред какви варианти съм изправен..
1. Колко би ми коствало ремонт цялостен на купето...изкърпване..смяна врати ала бала...в тва число, сложете и читав майстор тенекиджия, който като ме види с колата да не ми кажеее...оооо няма смисъл..,нямам време...ма кога да те взема..сещате се какво имам предвид.
2.Дали евентуално, едно "ново" читаво купе с прехвърляне на моя мотор и скоростна кутия не е по-добрия вариант и може би по-малко скъп вариант...

Под ремонт на купето не си представяйте...AMERICAN HOTROD.Не държа да изглежда перфектно и изпъната...по-скоро изкърпена яко и доволно запечатана...за да не мисля поне скоро за купета и гнилочи...

оттам насетне,ще чакам сетния дъх на мотора,но и това подлежи на ремонт така че..

П.С. Дано не съм отегчил някой, за сефте пиша във форума при все, че съм чел и съм се информирал много и за какво ли не...

Та у вас ми е надеждата и упората...за уместен и резонен съвет...включително такъв за консултация при майстор и т.н.

Потребителски аватар
plamen032
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen032 » Пет 14 мар 2008 20:28

сичко хубаво но все пак сложи една две снимки да се види състоянието на колата... Тогява може да се намери да ти каже някой къде какво за колко ще ти направят П.С. като метнах боба ми показа :lol: цялостен ремонт на купето около 1000 с боядисването

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”