Здравейте..
С две думи...Имам GOLF 2 1,6 Diesel...набор 1986.В нашето семейство е от 1994 година.За да не навлизам в излишни подробности....ще кажа..:
За дългия си живот, никога не е спирала да се движи, никога не ме е предавала...Беше на баща ми, после на брат ми, от доста време моя...
С нея ме изпратиха в казармата с нея ме прибраха...и в тоя дух..
Не ми дава сърце, нито да я продам,нито да я захвърля..карам я до ден днешен.Не съм бил перфекционист в поддръжката.Нито пък я глезя дори напротив..
"Тъжното е" че отказва да "сдаде" и да се предаде...двигателя е ЧУК...пали в яките студове, когато и да я ритна ще си вдигне заветните 145км/ч...,масло не пипа...харчи смешно.Както подобава да се държи един здрав и надежден автомобил пък дори и да е на 22 години...
Дотук всичко е ок, надявам се изясних ситуацията..
ОБАЧЕ
Колкото и да е корава над 10те години служба в БГ условия си казват тежката дума..още е в прилично състояние...но изглежда, като стар ветеран войник...
Пооочукан,посмачкан с белези но все пак корав и як...
И въпреки всичко..,ако не направя нещо серизно за купето и ламарините..след година две,ще съм принуден да я изхвърля за скрап.Нещо коетооооо...не си и помислям.
Идваме и на същинския въпрос....
Пред какви варианти съм изправен..
1. Колко би ми коствало ремонт цялостен на купето...изкърпване..смяна врати ала бала...в тва число, сложете и читав майстор тенекиджия, който като ме види с колата да не ми кажеее...оооо няма смисъл..,нямам време...ма кога да те взема..сещате се какво имам предвид.
2.Дали евентуално, едно "ново" читаво купе с прехвърляне на моя мотор и скоростна кутия не е по-добрия вариант и може би по-малко скъп вариант...
Под ремонт на купето не си представяйте...AMERICAN HOTROD.Не държа да изглежда перфектно и изпъната...по-скоро изкърпена яко и доволно запечатана...за да не мисля поне скоро за купета и гнилочи...
оттам насетне,ще чакам сетния дъх на мотора,но и това подлежи на ремонт така че..
П.С. Дано не съм отегчил някой, за сефте пиша във форума при все, че съм чел и съм се информирал много и за какво ли не...
Та у вас ми е надеждата и упората...за уместен и резонен съвет...включително такъв за консултация при майстор и т.н.

Един сантиментален въпрос за GOLF 2 1,6 Diesel
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”