Смяна на габарити на Golf IV

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Смяна на габарити на Golf IV

Мнениеот Sir T » Съб 06 авг 2005 16:35

Да споделя нервите, които строших днес ..

Още като взех колата забелязах, че едната крушка на габарита отпред е маалко по-навътре от другата и свети по-слабо. Та в днешния облачен, приятен, съботен следобед реших, че мога да уплътня поредния си безделен ден със смяна на крушките на габаритите във фаровете.
С изненада установих, че да си навра пръстите в мястото оставено м/у акомулатора и капака на фара трябва да съм или 15 годишна ученичка - пианистка или 6 годишно хлапе с охлузени колене. Необходимо беше да махна акомулатора .. добре .. ама как? След като изпотих една блузка успях да разгадая сложната схема на махане на акомулатора, драпах 15 мин с един ключ 13, чиито ход беше 2 мм, за да развия болта държащ акомулатора, но в крайна сметка .. успях!
Изображение
Отвори се място .. извадих крушката, Изображение
оставих колата в двора с отворени прозорци и вдигнат капак и изтичах пеша до бензиностанцията, където весело ме посрещна симпатично девойче с отговора "Оооо нямаме такива вече .. свършихме ги". :evil: За да и върна приятния жест си купих минерална вода 500мл и дадох банкнота от 50лв (стойност на водата 50ст.) и усмихнато излъгах, че нямам по-дребни. Следващата близка бензиностанция .. не беше толкова близка, затова взех такси. След като поредното усмихнато девойче вади 10 мин, габаритните крушки от кутията където бяха подредени, с/у 4.16лв се сдобих с 4 нови крушки. Да не съм луд следващия път да ходя пак .. затова взех повече. Върнах се .. още 4лв. за такси. Сложих крушката на мястото и затворих фара. Беше ред на другия фар .. там обаче и слабата пиянистка щеше да си строши пръстите и следващия път Бетовен щеше да звучи малко по-различно. Втората блузка беше мокра, аз бях доволно мръсен, но упорит. Наврях си ръката с риск да строша нещо и едвам напъхах фасонг-а във фара, естествено скобичката, която държи капачето на фара падна ... някъде?! След 15 мин търсене го видях .. на възможно най-кривото място от цялата кола.
Изображение
Там нито пиянистка, нито гей със зародиш на акне .. нито бебе можеше да бръкне.
Изображение
20 мин псувни, пот и ожулени ръце бяха нужни да извадя простата скобичка .. Междувременно .. заваля! Бутайки колата я вкарах в гаража, където ме очакваха банда гладни комари. Ако сега отида да пиина чаша вода гаранция ще тече от мен през две дузини дупки в кожата ми .. РАЗКЪСАХА МЕ!
Затворих всичко с мисълта, че ако видя дизайнера на тези детайли с месторабота във Волфсбург ще го бия с "24 Часа" по тиквата докато се отегча ..

В крайна сметка - двата ми габарита светят еднакво ..
Изображение
като си знам късмета ще изгори единия след 2 седмици ..

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Съб 06 авг 2005 17:24

Ела да видиш при мен как се сменя габарит(на Г2ка) mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Нед 07 авг 2005 7:59

гаранция не трябва висшо и нерви като корабни въжета ..

чак не ми се мисли колко ще ме псуват пичовете като я закарам да ми слагат ксенон :lol: на предната ми кола го сложиха за отрицателно време, но тук ми се струва, че няма да е така ..

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Нед 07 авг 2005 10:47

Колега, въобще не ти завиждам...

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Пон 04 авг 2008 14:56

абе как се свалят тия проклети крушки на предните габарити? има нещо черно пластмасово напъхано в дупката на рефлектора за габаритите и от него излизат 2те жички, та мисълта ми е това черното как се изважда- завърта ли се или се натиска някакво чопче и излиза назад? и това черното ли играе ролята на цокъл за крушката на габарита?

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Пон 04 авг 2008 16:31

Sir T написа:чак не ми се мисли колко ще ме псуват пичовете като я закарам да ми слагат ксенон :lol:

Споко...за 20 мин сложиха моя ксенон...а аз до такава степен съм задобрял с тия габарити, че вече за 15 мин сменям 2-та ;)

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Пон 04 авг 2008 16:49

Вижте от коя година е темата...човека вече има друга кола, даже :)

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Пон 04 авг 2008 16:57

luciano написа:
Sir T написа:чак не ми се мисли колко ще ме псуват пичовете като я закарам да ми слагат ксенон :lol:

Споко...за 20 мин сложиха моя ксенон...а аз до такава степен съм задобрял с тия габарити, че вече за 15 мин сменям 2-та ;)

ами като си задобрял толкова, сподели как става?

Потребителски аватар
Luciano
Контакти:

Мнениеот Luciano » Пон 04 авг 2008 17:20

Ами аз тва черното просто го дърпам за кабелите :) а като го слагам с 1-на отверка му помагам да се набута хубаво

Потребителски аватар
Luciano
Контакти:

Мнениеот Luciano » Пон 04 авг 2008 17:21

skotis написа:Вижте от коя година е темата...човека вече има друга кола, даже :)

Изобщо необърнах внимание за което се извинявам :oops:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”