при отпускане на спирачката -звук

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
icemenn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

при отпускане на спирачката -звук

Мнениеот icemenn » Вто 18 мар 2008 21:25

преди 2 месеца правих диагностика на спирачната система предните нахладки ги смених бяха на свършване.Задните ги отворих бяха си добре изчистих малко и реших да не пипам нищо.обездуших и спирачките бяха на 6 но се чуваше леко скърцане при отпускане на педала звука идва от барабаните.този звук вече е доста по силен и много дразнещ.като ми е дръпната ръчната натискам педала и като пускам няма звук колата е голф 3 92 г. аам :roll: малко помощ.от какво може да е :roll:

aguraf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

re

Мнениеот aguraf » Вто 18 мар 2008 21:43

И аз имах същия проблем(май е масов защото на много голфове съм чувал), но се реши като смених задните накладки. По-принцип и така можеш да караш щом има феродо на накладките няма проблем, аз доста време карах така скрибуцайки :)

Потребителски аватар
kabelista
Автомобил: Skoda Octavia RS
Двигател: AUQ

Мнениеот kabelista » Вто 18 мар 2008 21:44

Ми колега маи всички vw с барабани отзад го имат този проблем. Е поне и при мен го има. Мислиа цхе накладката отстрани се трие в тиалото на барабана матал в метал и от там този звук :roll:

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Вто 18 мар 2008 22:05

вярно е :roll: и аз смених накладки отзад и пак скърца като калотки на влак при отпускане.из ония дни дрямах до едно кръстовище(и както казаха колегите)много голфове са така.

Потребителски аватар
vw_Krasi_vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_Krasi_vw » Вто 18 мар 2008 22:59

здрасти и аз го имах този проблем , накладките опират в ламарината отзад ,трябва да си личи точно каде търка
сложих на тези места по малко грес и вече не се обажда
дано да съм бил полезен

i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i3v3a3n » Вто 18 мар 2008 23:22

И аз имах този проблем преди около година мисля че го оправих защото до сега не се е обаждало... със смяната на задните накладки се реши проблема но не е само това там има едни метални клин4ета с които се регулира натягането и съответно колко да спират задните гуми ако клиновете са много извадени педалът на спира4ката пропада много ниско долу и от там се чува скърцането също така и задните гуми съответно не спират аз моите ги смених не защото бяха износени а защото на техническия преглед ме върнаха заради задните спирачки тогава не знаех още за това след натягането на клиновете задницата започна да спира нормално скърцането изчезна и също така се вдигна педалът на спира4ката вече някъде по средата на хода които имаше преди .... мисля 4е това е ре6ението на проблема просто да натегне6 малко тези клинове и да се регулира хода на педала

Потребителски аватар
Bobcho_82
Автомобил: Golf 2
Двигател: GU+

Мнениеот Bobcho_82 » Вто 18 мар 2008 23:40

i3v3a3n написа:И аз имах този проблем преди около година мисля че го оправих защото до сега не се е обаждало... със смяната на задните накладки се реши проблема но не е само това там има едни метални клин4ета с които се регулира натягането и съответно колко да спират задните гуми ако клиновете са много извадени педалът на спира4ката пропада много ниско долу и от там се чува скърцането също така и задните гуми съответно не спират аз моите ги смених не защото бяха износени а защото на техническия преглед ме върнаха заради задните спирачки тогава не знаех още за това след натягането на клиновете задницата започна да спира нормално скърцането изчезна и също така се вдигна педалът на спира4ката вече някъде по средата на хода които имаше преди .... мисля 4е това е ре6ението на проблема просто да натегне6 малко тези клинове и да се регулира хода на педала
Проблемът е точно от тези клинове които с времето и температурните разлики корозират. Въпросните клинове са захванати в долният си краи с пружинка която от своя страна се стреми да ги изтегли надоло за да се обере луфта в накладките. Но поради корозията те стават трудно подвижни Варянта е почистване с телена четка и регулиране. При дръпната ръчна спирачка се натиска няколко пъти педала на спирачката ако всичко е наред клинчетата слизат надоло под действие на пружинката.

Потребителски аватар
icemenn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icemenn » Пет 21 мар 2008 20:22

При дръпната ръчна спирачка се натиска няколко пъти педала на спирачката ако всичко е наред клинчетата слизат надоло под действие на пружинката.

това ще го пробвам !!!

Потребителски аватар
icemenn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icemenn » Нед 23 мар 2008 17:26

пробвах го! и няма резулат явно пружинките са клиясали :(

Потребителски аватар
venci&vento
Автомобил: VENTO
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот venci&vento » Чет 22 май 2008 9:51

Колеги , тези клинчета нали са за автоматично регулиране на луфта при износване на накладките ?
Преди 2 месеца си смених накладките и клинчетата си бяха перфектни , а сега вече при отварянето на прозореца заради жегите вече чувам това скърцане - когато почиствах разпрашеното феродо не смазах нищо. Кокво да се прави някой трябва да замести звука от липсвощите вече АЗЛК- масквич :lol: не ми се свалят отново барабани и щом скърца значи са там :xaxaxa

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 22 май 2008 10:52

vw_Krasi_vw написа:здрасти и аз го имах този проблем , накладките опират в ламарината отзад ,трябва да си личи точно каде търка
сложих на тези места по малко грес и вече не се обажда
дано да съм бил полезен

Точно така е ...проблемът вече е обсъждан във форума....ама това с греста не го прави,защото от загряването греста се втечнява и може да омазни накладките....

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”