странен шум!!! - оправен

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kibs
Автомобил:
Двигател:

странен шум!!! - оправен

Мнениеот kibs » Пет 14 мар 2008 9:49

Колеги, когато карам с 55км. или с 110км. започва едно странно завихряне, все едно карам с 4000 оборота и дори да изключа от скорост пак продълважа. Под или над 55 и 110км. не се чува нищо или ако завия леко на дясно също спира този шум (или както си мисля аз завихряне)! От какво ли може да е??? :roll: :?:

Последна промяна от kibs на Пон 24 мар 2008 7:14, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пет 14 мар 2008 11:15

Съединителя как е? Боксува ли? Твърде възможно е да се е разбила и втулката на пръчката и паничката която отделя дисковете. :roll:

Потребителски аватар
kibs
Автомобил:
Двигател:

:(

Мнениеот kibs » Нед 16 мар 2008 22:36

Tinko написа:Съединителя как е? Боксува ли? Твърде възможно е да се е разбила и втулката на пръчката и паничката която отделя дисковете. :roll:

Малко отгоре отделя съединителя, но не боксува все още. Но този шум не е постоянно. Вчера го нямаше, а днес хоп, пак започна. Казаха ми че може да е от лагери :roll: , защото като завия леко на дясно спира. :?:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пон 17 мар 2008 1:44

Да не се опира някои ремък някъде, или пък някаде да се търка нещо по гумите? На празен ход не го ли прави?

Потребителски аватар
kibs
Автомобил:
Двигател:

.

Мнениеот kibs » Пон 17 мар 2008 8:22

И на празен ход го прави, стига да достигнеш 55 или 110км. и на свободна и на скорост си шуми мъжката, но само при тази скорост. Най-интересното е, че ако промня скоростта (да е различна от 55 и 110км) няма никъв шум, тика като лодка! А вчера и купих нови гуми, така че не е от гумите. Хиляда пъти я оглеждах и не виждам нищо да опира, но днес ще видя как са лагерите, може да е от тях :roll:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пон 17 мар 2008 19:17

Ако е лагер по колелетата той загрява и нагрява и джантата, ако я покараш малко без спирачки и спреш ако е нагрявла пулуоската значи е там. Поне не го ли; чуваш от къде идва, ляво дясно? Прекалено странно е да е нещо от скоростите или диференциала. :roll:

Потребителски аватар
kibs
Автомобил:
Двигател:

.

Мнениеот kibs » Пон 17 мар 2008 20:18

Ох незнам колега, вече незнам какво да гледам! Не загряват джантите, значи не е и от лагерите. Незнам дали е от ляво или дясно, но знам че е нещо отпред, защото завия ли леко на дясно спира, невярвам да е каре, защото на пълен ляв или десен нищо не чука. Повечето миказват да не му обръщам внимание ама много странно ми се вижда и искам да знам от какво е!! Още малко ще почакам и май ще трябва да ходя на сервиз :cry:

Потребителски аватар
tonyvvv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tonyvvv » Вто 18 мар 2008 8:19

Ми щом спира като завиеш леко на дясно, значи е лагер на главината на някое от десните колелета - най вероятно задно дясно!!!

Потребителски аватар
kibs
Автомобил:
Двигател:

.

Мнениеот kibs » Вто 18 мар 2008 8:32

tonyvvv написа:Ми щом спира като завиеш леко на дясно, значи е лагер на главината на някое от десните колелета - най вероятно задно дясно!!!

Вчера ги проверявах и чесно да ти кажа задното дясно нещо не ми хареса как се чува. Ще го сменя и ще видим какво ще стане. :hmmmm

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 18 мар 2008 15:16

Възможно е нещо апаратите да са заяли и да стърже някоя накладка.. :roll: Но звука ако е като виене ме кара да си мисля, че е лагер.

Потребителски аватар
burkov2
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот burkov2 » Съб 22 мар 2008 13:38

На мен при 60км/ч ми се получава виене от завихрянето на въздушната струя във вентилацията. Става като свирка, макар и в купето леко да се чува. Но при 100км/ч+ не съм усещал такова нещо.
Но по-добре мен не ме слушай а се занимавай с проблема, да не би да е нещо сериозно!

Потребителски аватар
ReCaRo`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ReCaRo` » Съб 22 мар 2008 14:18

същия проблем го имам и аз, сподели моля след смяната на лагера дали го има проблема :oops:

Потребителски аватар
kibs
Автомобил:
Двигател:

.

Мнениеот kibs » Съб 22 мар 2008 22:40

Най-после разгадах шиб..ия шум! :yahoo: Смених заден десен лагер въпреки, че ми казваха, че бил здрав и не е от него!! За 18лв. е целия комплект (два лагера със семеринга, капаче и щифт). Сега няма шум нито на 55, нито на 110км.
Малко трудно се слагат новите, но с хубави инструменти става :)
Благодаря и на вас колеги, за съветите!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”