странен шум!!! - оправен
- kibs
- Автомобил:
- Двигател:
странен шум!!! - оправен
Колеги, когато карам с 55км. или с 110км. започва едно странно завихряне, все едно карам с 4000 оборота и дори да изключа от скорост пак продълважа. Под или над 55 и 110км. не се чува нищо или ако завия леко на дясно също спира този шум (или както си мисля аз завихряне)! От какво ли може да е???

Последна промяна от kibs на Пон 24 мар 2008 7:14, променено общо 1 път.
- kibs
- Автомобил:
- Двигател:
:(
Tinko написа:Съединителя как е? Боксува ли? Твърде възможно е да се е разбила и втулката на пръчката и паничката която отделя дисковете.
Малко отгоре отделя съединителя, но не боксува все още. Но този шум не е постоянно. Вчера го нямаше, а днес хоп, пак започна. Казаха ми че може да е от лагери
- kibs
- Автомобил:
- Двигател:
.
И на празен ход го прави, стига да достигнеш 55 или 110км. и на свободна и на скорост си шуми мъжката, но само при тази скорост. Най-интересното е, че ако промня скоростта (да е различна от 55 и 110км) няма никъв шум, тика като лодка! А вчера и купих нови гуми, така че не е от гумите. Хиляда пъти я оглеждах и не виждам нищо да опира, но днес ще видя как са лагерите, може да е от тях 
- kibs
- Автомобил:
- Двигател:
.
Ох незнам колега, вече незнам какво да гледам! Не загряват джантите, значи не е и от лагерите. Незнам дали е от ляво или дясно, но знам че е нещо отпред, защото завия ли леко на дясно спира, невярвам да е каре, защото на пълен ляв или десен нищо не чука. Повечето миказват да не му обръщам внимание ама много странно ми се вижда и искам да знам от какво е!! Още малко ще почакам и май ще трябва да ходя на сервиз 
- kibs
- Автомобил:
- Двигател:
.
tonyvvv написа:Ми щом спира като завиеш леко на дясно, значи е лагер на главината на някое от десните колелета - най вероятно задно дясно!!!
Вчера ги проверявах и чесно да ти кажа задното дясно нещо не ми хареса как се чува. Ще го сменя и ще видим какво ще стане.

- kibs
- Автомобил:
- Двигател:
.
Най-после разгадах шиб..ия шум!
Смених заден десен лагер въпреки, че ми казваха, че бил здрав и не е от него!! За 18лв. е целия комплект (два лагера със семеринга, капаче и щифт). Сега няма шум нито на 55, нито на 110км.
Малко трудно се слагат новите, но с хубави инструменти става
Благодаря и на вас колеги, за съветите!!
Смених заден десен лагер въпреки, че ми казваха, че бил здрав и не е от него!! За 18лв. е целия комплект (два лагера със семеринга, капаче и щифт). Сега няма шум нито на 55, нито на 110км.
Малко трудно се слагат новите, но с хубави инструменти става
Благодаря и на вас колеги, за съветите!!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”