Здравейте,
преди няколко седмици се ударих в един бордюр. Съответно се смачка джантата и нещо започна да трака. Смених я и смених и шарнир. Тракането се оправи но остана някакво виене - все едно гумата се търка в калника или нещо такова. Ходих няколко пъти при майстора и той каза че уж всичко е добре - но виенето си го има. Сутрин докато е студена колата не вие, след няколко минути започва отново. По инерция си вие също. Някой има ли идея какво друго може да е.
Виене от окачването
- designer1
- Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
- Двигател: CJZC 2015
И аз имам подобен шум в моя голф, ако не е от лагерите в главините значи е някъде по полуоските или недай си боже в скоростната кутия, на заплата ще вида какво я боли та вие срещу луната
Аз досега сум минал 2000 км така , нема и са плашиш , най много да скъсаш полуоска.
Ако разбереш преди мен какво му е пиши на ЛС да знам.

Аз досега сум минал 2000 км така , нема и са плашиш , най много да скъсаш полуоска.
Ако разбереш преди мен какво му е пиши на ЛС да знам.
- designer1
- Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
- Двигател: CJZC 2015
emo-gar написа:Не е каре , просто е нещото нанизано на полуоската между двете карета, обикновено се вижда като се вдигне капака и се гледа между мотора и калника.Ако е проблемно- режеш с флекс и хвърляш( обикновено външната метална гривна)
А някой друг дали е правил тази манипулация и колко е изкарала колата след това

днес ще отида на майстор да видим какво пак ще каже. ще го питам и за този балансьор. а и аз съм минал към 1500 км. става дума за предна дясна гума. след като и смених шарнира беше утихнал този шум - само при >60км/ч се чуваше. но сега се засили. може да сменя тези лагери на главината - някой знае ли колко пари е горе долу и после има ли нужда от реглаж, че за 1 месец ще ми е 3-тия.
-
- Автомобил:
- Двигател:
По мое проучване хубав преден лагер(SKF) излиза около 44-50 лв.( това с някаква отстъпка).При смяната се вади полуоската от шенкела, разкача се шарнира , понякога (доста често) се маха целия шенкел от макферсона, за да се избие/набие лагера на преса.При тия разкачвания е редно да се провери геометрия на предницата
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”