Фабрична аларма на Голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dogggg
Автомобил:
Двигател:

Фабрична аларма на Голф 4

Мнениеот dogggg » Сря 29 ное 2006 11:38

Здравейте.От почти месец съм собственик на Golf4 и наскоро започна да ме мъчи едно проблемче.А то е:след като съм спрял слизам и пускам алармата(допълнително монтираната)и след няколко минути се задейства обаче другата аларма(фабричната).Проблема се появява само когато съм карал колата не по-малко от 15-20 мин. и съм пускал парното(макар и слабо).30-40мин. след като съм спрял колата проблема изчезва и алармите си бачкат както трябва.Според мен таблото се затопля от парното и при по-рязкото изстиване пукат пластмасите при което явно се задейства някой шоков датчик на заводската аларма.Благодарство на всеки който изкаже мнение по проблема. Вече изчетох целия форум, но не намерих такъв куриоз.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 29 ное 2006 11:39

Заводската няма шокови датчици :wink:

Потребителски аватар
astragt
Автомобил: b8 alltrack
Двигател:

Re: Фабрична аларма на Голф 4

Мнениеот astragt » Сря 29 ное 2006 12:34

dogggg написа:Здравейте.От почти месец съм собственик на Golf4 и наскоро започна да ме мъчи едно проблемче.А то е:след като съм спрял слизам и пускам алармата(допълнително монтираната)и след няколко минути се задейства обаче другата аларма(фабричната).Проблема се появява само когато съм карал колата не по-малко от 15-20 мин. и съм пускал парното(макар и слабо).30-40мин. след като съм спрял колата проблема изчезва и алармите си бачкат както трябва.Според мен таблото се затопля от парното и при по-рязкото изстиване пукат пластмасите при което явно се задейства някой шоков датчик на заводската аларма.Благодарство на всеки който изкаже мнение по проблема. Вече изчетох целия форум, но не намерих такъв куриоз.

Да нямаш обемни датчици?

Потребителски аватар
dogggg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dogggg » Сря 29 ное 2006 14:25

Аз също мисля че фабричната няма шок,а добавената аларма е Tiger ,с нея взех колата и като гледам не се виждат обемни датчици ,не я знам колко е истинска обаче.А колата си свири с няква тромба,все едно някой ще я пали без да изключи оригиналната аларма.Луда работа ви казвам. :(

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 29 ное 2006 14:28

Може да се прочете за записани грешки от контролера на централното,
датчици на вратите и т.н. всичко се записва ако не е наред.

Потребителски аватар
dogggg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dogggg » Сря 29 ное 2006 14:43

Направо ще я закача на лаптопа да видя Vag Com какво ще каже и после ще пиша.

Потребителски аватар
dogggg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dogggg » Чет 30 ное 2006 9:51

Снощи закачихме колата на лаптопа и с VAG-COM я прегледахме навсякъде.Грешки в имобилайзера и централното нямаше,всичко изглежда наред.Чудна работа.

Потребителски аватар
astragt
Автомобил: b8 alltrack
Двигател:

Мнениеот astragt » Чет 30 ное 2006 13:48

dogggg написа:Снощи закачихме колата на лаптопа и с VAG-COM я прегледахме навсякъде.Грешки в имобилайзера и централното нямаше,всичко изглежда наред.Чудна работа.

Някоя от предишните ми коли имаше обемни датчици към алармата и се държеше така след като съм я карал с пуснат климатик и я паркирам на слънце. Друго, което се сещам е ако има датчик, които да ти следи за консумация на ток /повечето аларми имат/ и ако имаш отечка нещо или ти разрежда акумулатора знам ли, странна работа.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”